ظرفیت‌ها و چالش‌های اساسی در حوزه سلامت غذا

کیاپرس/مدیر کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به تحلیل و بررسی وضعیت کنونی و چالش‌های پیش روی سلامت غذا در کشور پرداخت.

به گزارش کیاپرس از ایغدانت، دکتر عبدالعظیم بهفر بر اهمیت بی‌چون و چرای سلامت غذا تأکید کرد و گفت: “سلامت غذا یکی از ارکان اصلی حفظ سلامت عمومی جامعه است. این موضوع نه تنها در جلوگیری از بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر نقش کلیدی دارد، بلکه به طور مستقیم بر هزینه‌های درمانی و بهداشتی کشور تأثیر می‌گذارد. بنابراین، باید توجه ویژه‌ای به این مسئله شود تا نه تنها سلامت افراد تضمین شود، بلکه هزینه‌های اقتصادی به حداقل برسد.”

وی با اشاره به چالش‌های اساسی موجود در این حوزه افزود: “یکی از مهم‌ترین مشکلات این است که دستگاه‌های مختلف به نحوی وارد مسائل سلامت غذا می‌شوند که این موضوع باعث ایجاد همپوشانی در نظارت‌ها و فعالیت‌های اجرایی می‌شود. این همپوشانی‌ها می‌تواند مشکلاتی در روند نظارت و تولید ایجاد کند، زیرا هر دستگاهی به شکل مستقل عمل می‌کند و هماهنگی لازم برای حل مشکلات و نظارت صحیح بر فرآیندها وجود ندارد.”

دکتر بهفر ادامه داد: “این مسئله باعث بروز مشکلاتی در تولید محصولات غذایی و نظارت بر آن‌ها می‌شود که می‌تواند در درازمدت به کیفیت محصولات و سلامت عمومی آسیب برساند. علاوه بر این، این تداخل‌ها موجب سردرگمی برای تولیدکنندگان می‌شود، زیرا ممکن است با موانع قانونی و اجرایی مواجه شوند که از «عدم» هماهنگی میان دستگاه‌ها ناشی می‌شود.”

وی همچنین به راهکارهایی برای حل این مشکلات اشاره کرد و گفت: “برای رفع این چالش‌ها، ضروری است که هماهنگی بیشتری میان دستگاه‌های مختلف ایجاد شود. وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط باید در راستای هم‌افزایی و تبادل اطلاعات همکاری‌های بیشتری داشته باشند. تنها از طریق همکاری نزدیک و هماهنگی بهتر میان این نهادها می‌توان به حل مشکلات موجود در این حوزه رسید.”

دکتر بهفر در پایان سخنان خود اظهار داشت: “با ایجاد این هماهنگی‌ها و بهبود روند نظارت و تولید، می‌توانیم نه تنها از مشکلات موجود عبور کنیم، بلکه زمینه‌ساز ارتقای سلامت غذا در کشور شویم و در نهایت تأثیرات مثبتی بر سلامت عمومی جامعه و بهبود کیفیت زندگی مردم داشته باشیم.”

  • اخبار مرتبط

    • فروردین 2, 1404
    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    کیاپرس/مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یکی از تنقلات پر مصرف در ایام عید نوروز آجیل است که علاوه بر فواید تغذیه ای این دانه ها، مصرف بیش از اندازه شان باعث افزایش وزن می شود. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خصوص تغذیه در تعطیلات نوروز، گفت: آجیل از تنقلات رایج این ایام است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکلاتی برای سلامت ایجاد کند. جایگزین کردن یک وعده غذایی کامل…

    • فروردین 2, 1404
    بیمارستانها برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان آمادگی کامل دارند

    کیاپرس/معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: بیمارستانهای سراسر کشور برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان آمادگی کامل دارند و اگر بیمارستانی این کار را نکند، برای ما جای سوال و پیگیری جدی دارد. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سید سجاد رضوی در حاشیه بازدید از بیمارستان آیت الله طالقانی تهران، اظهار داشت: در ایام تعطیلات نوروز پزشکان و دستیاران سال سوم و چهارم در مراکز درمانی حضور دارند و در صورت نیاز، پزشکان متخصص و فوق تخصص آنکال مقیم خدمات…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    ۳۴۰۰ پایگاه اورژانس آمادگی کامل برای ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران نوروزی را دارند

    ۳۴۰۰ پایگاه اورژانس آمادگی کامل برای ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران نوروزی را دارند
    enemad-logo