طرح تعالی مدیریت آموزشگاهی در مدارس کشور اجرا می‌شود

 

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: در سال تحصیلی جدید طرح تعالی آموزشگاهی در مدارس کشور اجرا می‌شود.

به گزارش  کیاپرس نه نقل از فارس علی زرافشان ظهر امروز در گردهمایی تبیین اهداف و برنامه‌های سال تحصیلی 94-93 حوزه معاونت آموزش متوسطه مازندران که در خزرآباد مجتمع آموزشی و رفاهی فرهنگیان برگزار شد، اظهار داشت: برای تحقق شعار دولت و تدبیر و امید کارها باید طبق برنامه انجام شود.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش و پرورش مازندران به لحاظ دستیابی به شاخص‌های کمی و کیفی در صدر استان‌های کشور قرار دارد، افزود: تمام افرادی که برای آموزش و پرورش مازندران زحمت کشیدند شاهد به ثمر نشستن آن هستند.

زرافشان بیانات رهبری در هفته معلم را سرمایه فرهنگیان دانست و ادامه داد: آموزش و پرورش باید طبق چشم‌انداز ترسیم شده کار خود را پیش ببرد.

وی با بیان اینکه منویات رهبری مبنی بر مشارکت همه دستگاه‌ها در راستای پیشبرد اهداف آموزش و پرورش بوده است، تصریح کرد: برای تحقق منویات رهبری وزیر آموزش و پرورش در صحن مجلس خواستار مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی با آموزش و پرورش شد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش مسئولیت استان‌های صدرنشین کشور در حوزه آموزش و پرورش را برای اجرای سند تحول بنیادین سنگین دانست و گفت: پشتوانه سند تحول بنیادین مبانی نظری و تغییر در مدیریت مدارس است.

وی هدف سند تحول بنیادین را دستیابی به مراتبی از حیات طیبه عنوان کرد و ادامه داد: استمرار ارتقا موقعیت یادگیرنده از مواردی است که در درون مدرسه باید ایجاد شود.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدرسه به عنوان کانون تعلیم و تربیت محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: مدرسه باید در چارچوب قانون برخوردار از قدرت تصمیم‌گیری باشد.

وی تعریف مدرسه را در سند تحول بنیادین، خودارزیاب، مسئول و پاسخگو دانست و گفت: مدرسه باید مبتنی بر رویکرد نقدپذیر و مشارکت‌جو باشد.

زرافشان با اعلام اینکه در سال تحصیلی آینده وزارت متبوع طرحی با عنوان تعالی مدیریت آموزشگاهی آماده کرده است و در ماه‌های آینده زمینه اجرای آن فراهم می‌شود، اظهار داشت: تا شروع سال تحصیلی تعدادی از مدارس کشور زیرپوشش این طرح قرار می‌گیرند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش هدف از اجرای طرح تعالی مدیریت آموزشگاهی در مدارس را آموزش تدوین برنامه پیشرفت عنوان کرد.

زرافشان افزود: با توجه به ظرفیت بالای نیروی انسانی و تجربه کافی در مازندران امیدواریم از این طرح پیشتیبانی کند.

وی به بحث اجرای مطلوب پایه هشتم تحصیلی اشاره کرد و یادآور شد: تغییر محتوایی در هشت عنوان درس داریم که «تفکر و سبک زندگی و نیز کار و فناوری» دو عنوان جدید و درس مهم محسوب می‌شوند.

زرافشان با تاکید بر اینکه انتظار ما آموزش همه معلمان برای اجرای دروس جدید‌التالیف است، افزود: دروس جدید از دوره ابتدایی دانش‌آموز را با فرهنگ اشتغال‌زایی، کار آفرینی و اقتصاد مقاومتی آشنا می‌کند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش معلمان باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد، گفت: به طور متوسط 30 درصد معلمان کشور مجهز به آموزش به روز نیستند و این موضوع یکی از آسیب‌ها محسوب می‌شود.

این مسئول با اعلام اینکه پایه چهارم ابتدایی و هشتم متوسط اول در ارزیابی تمیز قرار دارند، افزود: با تغییر کتاب علوم و ریاضی باید شاهد درخشش دانش‌آموزان باشیم تا میانگین ارزیابی کشور را در جهان ارتقا بخشند.

زرافشان درباره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گفت: امسال برنامه‌های کیفیت بخشی هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای در سطح کشور اجرا می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از نظر شاخص‌های فنی و حرفه‌ای مازندران جایگاه خوبی دارد، افزود: امسال بودجه‌ای برای کیفیت بخشی دوره اول متوسطه و حذف مردودی در این پایه اختصاص یافت.

زرافشان ادامه داد: بخشی از اعتبارات تخصیص یافته به هنرستان‌های کار دانش و فنی و حرفه‌ای اختصاص داده می‌شود تا برنامه‌های مشاوره‌ای آموزش و پرورش عملکرد مطلوبی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش رویکرد آموزش توام با تولید را دنبال می‌کند، گفت: بحث تجاری سازی تولیدات در آموزش و پرورش پیگیری می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش ایجاد بازارچه‌های عرضه محصولات دانش‌آموزی را برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی موثر دانست و افزود: با اقداماتی که در ماه‌های اخیر انجام شد موفق به جذب همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی بودیم.

وی از انعقاد تفاهمنامه با فنی و حرفه‌ای، جهادکشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: مقرر شد تا جهادکشاورزی ظرفیت مراکز آموزشی خود را در اختیار دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای و کاردانش قرار دارد.

زرافشان با بیان اینکه مقرر شد جهادکشاورزی 3 هزار دانش‌آموز فنی و حرفه‌ای و کاردانش را در بخش امریه بپذیرد و فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی برای تولید از تسهیلات بانک کشاورزی بهره‌مند شوند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه با توسعه پژوهش‌سراها مراکز پژوهشی آموزش و پرورش صلاحیت پیدا می‌کنند، خاطر نشان کرد: با وجود 300 پژوهش‌سرا در کشور امسال حدود 80 تا 100 پژوهش‌سرای دیگر اضافه می‌شود.

وی ایجاد خانه علم در مازندران را یکی از پروژه‌های مصوب دانست و گفت: در سند تحول بنیادین یکی از تکالیف تاسیس خانه عالم و این گونه مراکز است.

زرافشان افزود: تلاش داریم تا با حمایت‌های استانی و وزارتخانه‌ای به زودی خانه علم در مازندران راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار پیش نویس کتاب‌های پایه هشتم در سایت دفتر تالیف قرار گرفت و برای چاپ سپاری آماده شد، اظهار داشت: زمینه مشارکت معلمان از طریق سایت تالیف کتب درسی فراهم شد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اعلام اینکه امسال کتاب‌های درسی فنی و حرفه‌ای برای دو سال به چاپ رسیده است، تصریح کرد: تلاش داریم تا دانش‌آموزان با کسری کتاب مواجه نشوند.

وی خاطر نشان کرد: وزارت آموزش و پرورش در بخش مطالبات کارورزی 6 میلیارد تومان به استان‌ها بدهکار است که در روز گذشته 50 درصد آن اخذ شد.

زرافشان با اشاره به اینکه از ظرفیت‌های شاخه متوسطه نظری باید به نحو مطلوبی استفاده شود، گفت: با طراحی درست دوره متوسطه نظری برنامه درسی باید نوشته، کتب درسی تولید و معلمان آموزش لازم را بگذرانند.