افزایش نظارت بر تخلفات تجهیزات پزشکی و فرآوردههای غذایی و مکمل

کیاپرس/سرپرست دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو اعلام کرد که بیشترین تخلفات ثبتشده در آخرین گزارشات اخذ شده سال جاری، مربوط به تجهیزات پزشکی و فرآوردههای غذایی بوده و اقدامات قانونی برای برخورد با متخلفان در حال اجراست.
به گزارش کیاپرس از ایفدانا، دکتر سعید مهرزادی با اشاره به آخرین گزارش های دریافتی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت بیشترین موارد شکایت به تخلفاتی همچون گرانفروشی، عرضه محصولات تقلبی، قاچاق و فروش کالاهای تاریخ مصرف گذشته مربوط بوده که نشاندهنده لزوم تشدید نظارت بر زنجیره تأمین این کالاهاست.
دکتر مهرزادی در ادامه افزود در حوزه تجهیزات پزشکی، ۱۸۲ مورد شکایت ثبت شده که بیشترین آنها مربوط به گرانفروشی و عدم ارائه فاکتور بوده است. از این تعداد، ۱۱۶ مورد تأیید و به کمیسیونهای تخصصی و تعزیرات حکومتی ارجاع شده است.
وی همچنین درباره فرآوردههای آرایشی و بهداشتی اظهار داشت ۱۵۲ مورد شکایت ثبت شده که عمده آنها به عرضه محصولات تقلبی و قاچاق مربوط میشود.
به گفته وی در حوزه فرآوردههای طبیعی و مکملها، ۶۹۲ مورد شکایت دریافت شده که بیشترین آنها به عرضه محصولات تقلبی و قاچاق اختصاص دارد. برخلاف سایر حوزهها که مراکز عرضه در صدر تخلفات قرار داشتند، در این بخش بیشترین گزارشها از داروخانهها ثبت شده و این موضوع نیاز به افزایش نظارت را نشان میدهد.
دکتر مهرزادی با اشاره به تخلفات گسترده در حوزه فرآوردههای غذایی و آشامیدنی گفت ۶۰۷ مورد شکایت در این حوزه ثبت شده که ۴۸۶ مورد آن تأیید شده است. این آمار نشاندهنده نقش مؤثر نظارتهای مستمر در شناسایی و برخورد با متخلفان است.
وی در خصوص اقدامات انجامشده افزود طبق آمار فصل پاییز بدون احتساب آمار اداره کل دارو، ۸۰ پرونده در کمیسیونهای تخصصی بررسی، ۹۳ مورد به تعزیرات ارجاع، ۲۶۲ مورد تذکر کتبی صادر و ۵۸ مورد به مراجع قضایی ارسال شده است.
وی در پایان تأکید کرد سازمان غذا و دارو با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی روند نظارت بر زنجیره تأمین و عرضه فرآوردههای سلامتمحور را تقویت کرده و از شهروندان میخواهد تخلفات را از طریق سامانههای رسمی گزارش دهند.