آمار تکان‌دهنده تصادفات؛ سالانه ۲۰ هزار کشته و ۸۰۰ هزار مصدوم

کیاپرس/معاون بهداشت وزارت بهداشت، با انتقاد از روند افزایشی تصادفات جاده‌ای، خواستار اجرای قوانین بازدارنده، افزایش جریمه‌ها و برخورد جدی با متخلفان، به‌ویژه مسئولین شد و گفت: سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و این بحران، هم‌سطح با تلفات یک جنگ است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در پنل تخصصی سومین کنگره بین المللی مرکز تحقیقات سوانح و مصدومین همزمان با برپایی پویش (نه به تصادفات) بر ضرورت اجرای قوانین سختگیرانه‌تر در رانندگی تاکید کرد و گفت: فرهنگ رانندگی بالا، نتیجه قوانین بازدارنده و اعمال جریمه‌های سنگین است، نه صرفاً آگاهی اجتماعی.

دکتر رییسی به تجربه کشورهای توسعه‌یافته اشاره کرد و افزود: در کشورهای دیگر، اگر یک مسئول تخلف کند، نه‌تنها جریمه می‌شود، بلکه میزان جریمه او چند برابر افراد عادی است و تخلفش رسانه‌ای می‌شود.

وی بر این موضوع تأکید کرد که در ایران نیز باید این روند اجرا شود و مسئولین خاطی نه‌تنها از تخفیف برخوردار نباشند، بلکه جریمه‌های سنگین‌تر برایشان اعمال شود تا الگوی دیگران باشند.

آمار تکان‌دهنده تصادفات؛ سالانه ۲۰ هزار کشته و ۸۰۰ هزار مصدوم

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به آمار تکان‌دهنده تصادفات جاده‌ای در کشور گفت: هر سال ۲۰ هزار نفر در تصادفات کشته می‌شوند، که این هم‌سطح با یک جنگ تمام‌عیار است.

دکتر رییسی ادامه داد: ۸۰۰ هزار نفر نیز در تصادفات دچار مصدومیت می‌شوند که بسیاری از آن‌ها دچار آسیب‌های جدی و دائمی مانند قطع نخاع، فلج‌شدگی و از کار افتادگی می‌شوند.

وی با بیان اینکه این افراد پس از تصادف به افراد سربار جامعه تبدیل می‌شوند، گفت: بسیاری از این مصدومین آرزو می‌کنند که ای کاش زنده نمی‌ماندند، زیرا زندگی آن‌ها و خانواده‌هایشان برای همیشه تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

ضرورت توجه ویژه به اورژانس و امدادرسانی جاده‌ای

وی با اشاره به نقش حیاتی اورژانس در نجات جان مصدومان تصادفات، تأکید کرد: حدود ۵۰ درصد از فوتی‌ها در محل تصادف رخ می‌دهد، ۲۰ درصد در مسیر انتقال به بیمارستان جان خود را از دست می‌دهند و ۳۰ درصد نیز پس از انتقال به بیمارستان و عدم موفقیت احیا، فوت می‌کنند.

وی خواستار تجهیز بیشتر اورژانس کشور، افزایش تعداد آمبولانس‌ها و بهبود امکانات بیمارستانی شد و تأکید کرد که این بخش مهمی از مدیریت بحران تصادفات است که نباید نادیده گرفته شود.

تأکید بر نقش فرهنگ‌سازی و مطالبه‌گری

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه نیمی از تصادفات به خطای انسانی و ضعف فرهنگ رانندگی مربوط می‌شود، بر ضرورت فرهنگ‌سازی گسترده و اجرای پویش‌های آگاهی‌بخش تأکید کرد.

دکتر رییسی گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت کشور، موظف است نسبت به این بحران هشدار داده و از تمام دستگاه‌های اجرایی مطالبه‌گری کند.

وی همچنین ورود رئیس‌جمهور و اعضای کابینه به این موضوع را اتفاقی مثبت ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه شخص رئیس‌جمهور و وزرا به این مسئله ورود کرده‌اند و باید از این فرصت برای اصلاح ساختارهای جاده‌ای، بهبود وضعیت خودروها و اجرای قوانین بازدارنده استفاده کرد.

وی در تشریح جمع بندی نهایی خاطرنشان کرد: افزایش جریمه‌های رانندگی و اجرای قوانین سختگیرانه برای همه، به‌ویژه مسئولان خاطی، بهبود وضعیت اورژانس جاده‌ای و افزایش تعداد آمبولانس‌های مجهز، اصلاح زیرساخت‌های جاده‌ای و ایمن‌سازی مسیرهای حادثه‌خیز، بهبود کیفیت خودروهای داخلی و افزایش استانداردهای ایمنی و فرهنگ‌سازی گسترده برای افزایش آگاهی رانندگان و کاهش خطای انسانی ضروری و باید انجام شود.

دکتر رییسی در پایان اظهار امیدواری کرد که با اجرای این راهکارها، تصادفات جاده‌ای به میزان قابل‌توجهی کاهش یابد و جان هزاران ایرانی نجات پیدا کند.

  • اخبار مرتبط

    • فروردین 2, 1404
    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    کیاپرس/مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یکی از تنقلات پر مصرف در ایام عید نوروز آجیل است که علاوه بر فواید تغذیه ای این دانه ها، مصرف بیش از اندازه شان باعث افزایش وزن می شود. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خصوص تغذیه در تعطیلات نوروز، گفت: آجیل از تنقلات رایج این ایام است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکلاتی برای سلامت ایجاد کند. جایگزین کردن یک وعده غذایی کامل…

    • فروردین 2, 1404
    بیمارستانها برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان آمادگی کامل دارند

    کیاپرس/معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: بیمارستانهای سراسر کشور برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان آمادگی کامل دارند و اگر بیمارستانی این کار را نکند، برای ما جای سوال و پیگیری جدی دارد. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سید سجاد رضوی در حاشیه بازدید از بیمارستان آیت الله طالقانی تهران، اظهار داشت: در ایام تعطیلات نوروز پزشکان و دستیاران سال سوم و چهارم در مراکز درمانی حضور دارند و در صورت نیاز، پزشکان متخصص و فوق تخصص آنکال مقیم خدمات…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    ۳۴۰۰ پایگاه اورژانس آمادگی کامل برای ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران نوروزی را دارند

    ۳۴۰۰ پایگاه اورژانس آمادگی کامل برای ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران نوروزی را دارند
    enemad-logo