نکات تغذیه ای برای رفع تشنگی در ایام روزه داری

کیاپرس/مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت تغذیه صحیح در ایام روزه‌داری، بر کاهش مصرف نمک، آجیل‌های شور و نوشیدنی‌های مدر مانند چای و قهوه تأکید و بیان کرد که برای جلوگیری از تشنگی در طول روز، مصرف سبزیجات، میوه‌ها و مواد غذایی حاوی آب افزایش یابد و از زیاده‌روی در مصرف پروتئین در وعده سحری پرهیز شود.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده در رابطه با اصول تغذیه‌ای در ایام روزه‌داری ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یکی از چالش‌های اصلی روزه‌داران، احساس تشنگی در طول روز است که می‌توان با رعایت برخی نکات تغذیه‌ای، از شدت آن کاست.

وی تأکید کرد: برای جلوگیری از تشنگی در ماه رمضان، رعایت چند نکته ضروری است. در وهله نخست، کاهش مصرف نمک نه‌تنها در این ماه بلکه در تمامی ایام سال توصیه می‌شود، چراکه نمک می‌تواند باعث افزایش احساس تشنگی و کم‌آبی بدن شود.

دکتر اسماعیل‌زاده بیان کرد: نیاز روزانه بدن به نمک، تنها معادل یک قاشق چای‌خوری است، اما این مقدار شامل تمام نمکی است که از طریق مواد غذایی مختلف، نه‌فقط نمکدان، دریافت می‌کنیم. بسیاری از مواد غذایی مانند نان، پنیر و سایر خوراکی‌ها حاوی نمک پنهان هستند، بنابراین هرچقدر مصرف نمکدان را کاهش دهیم، به سلامت بدن خود کمک بیشتری کرده‌ایم.

وی تأکید کرد: استفاده از مقدار اندکی نمک در هنگام پخت غذا مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بهتر است نمکدان را از سفره حذف کنیم، به‌ویژه در وعده سحری. کاهش مصرف نمک در این وعده، تأثیر قابل توجهی در کنترل تشنگی در طول روز خواهد داشت.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مصرف سبزیجاتی مانند کاهو و سبزی خوردن که به حفظ آب در بدن کمک می‌کنند، می‌تواند از بروز تشنگی در طول روز جلوگیری کند. علاوه بر این، مصرف انواع میوه‌ها نیز به تأمین آب بدن کمک کرده و از تشنگی پیشگیری می‌کند.

وی افزود: مصرف زیاد غذاهای پروتئینی، مانند مرغ، کباب یا استیک، می‌تواند باعث تشدید تشنگی شود. چراکه پروتئین زیاد موجب دفع آب بیشتر از بدن می‌شود، و افرادی که فقط پروتئین در وعده سحری خود مصرف می‌کنند، ممکن است در طول روز با تشنگی شدیدتری مواجه شوند.

وی با تأکید بر اینکه حذف کامل پروتئین توصیه نمی‌شود اما مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند مشکل‌ساز باشد، تصریح کرد: پروتئین در حد تعادل برای بدن ضروری است، اما زیاده‌روی در مصرف آن، به‌ویژه در وعده سحری، می‌تواند موجب افزایش احساس تشنگی در طول روز شود. همچنین، برای جلوگیری از تشدید این احساس، بهتر است از فعالیت‌های بدنی سنگین در ساعات روزه‌داری پرهیز شود. تحرک برای حفظ سلامت بدن اهمیت دارد، اما زمان مناسب برای آن، نزدیک افطار یا بعد از آن است تا از افزایش تشنگی جلوگیری شود.

دکتر اسماعیل‌زاده با اشاره به همزمانی ایام ماه مبارک رمضان و نوروز امسال، توصیه کرد: در مصرف آجیل‌های شور احتیاط کنید، چراکه استفاده از این تنقلات در دید و بازدیدهای شبانه می‌تواند نیاز بدن به آب را افزایش داده و احساس تشنگی را در طول روز تشدید کند.

وی همچنین افزود: نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه و نسکافه خاصیت مدر دارند و باعث دفع بیشتر آب از بدن می‌شوند، در نتیجه نیاز به مایعات را افزایش می‌دهند. بنابراین، بهتر است در مصرف این نوشیدنی‌ها اعتدال را رعایت کرده و برای تأمین آب مورد نیاز بدن، صرفاً از آب استفاده کنیم.

  • اخبار مرتبط

    • فروردین 2, 1404
    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    کیاپرس/مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یکی از تنقلات پر مصرف در ایام عید نوروز آجیل است که علاوه بر فواید تغذیه ای این دانه ها، مصرف بیش از اندازه شان باعث افزایش وزن می شود. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خصوص تغذیه در تعطیلات نوروز، گفت: آجیل از تنقلات رایج این ایام است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکلاتی برای سلامت ایجاد کند. جایگزین کردن یک وعده غذایی کامل…

    • فروردین 2, 1404
    بیمارستانها برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان آمادگی کامل دارند

    کیاپرس/معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: بیمارستانهای سراسر کشور برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان آمادگی کامل دارند و اگر بیمارستانی این کار را نکند، برای ما جای سوال و پیگیری جدی دارد. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سید سجاد رضوی در حاشیه بازدید از بیمارستان آیت الله طالقانی تهران، اظهار داشت: در ایام تعطیلات نوروز پزشکان و دستیاران سال سوم و چهارم در مراکز درمانی حضور دارند و در صورت نیاز، پزشکان متخصص و فوق تخصص آنکال مقیم خدمات…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    ۳۴۰۰ پایگاه اورژانس آمادگی کامل برای ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران نوروزی را دارند

    ۳۴۰۰ پایگاه اورژانس آمادگی کامل برای ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران نوروزی را دارند
    enemad-logo