
کیاپرس/ گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد:
نراریخته یا geneticallly modified organism (GMO) یک موجود زنده تغییر یافته است که با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک، حداقل یک تغییر در ژنوم یا DNA آن صورت گرفته است.
درحال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد محصولات لوبیای سویا، ذرت، چغندر قند، پنبه و کانولای موجود در بازار مصرف جهانی از نوع تراریخته هستند که مزایایی چون مقاومت بهتر در شرایط آب و هوایی و آفات، فساد دیرهنگام، هزینه تولید پایین تر، تولید محصول بیشتر و … دارند. ناامنی غذایی حال حاضر در سطح جهان وجود داشته و از طرفی برآوردهای آماری افزایش ۱۰۰ درصدی نیاز غذای جامعه جهانی تاسال ۲۰۵۰ را نشان می دهند.
از اینرو سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مصرف محصولات تراریخته تایید شده را ایمن اعلام کرده و مشکلی برای آنها گزارش نشده است.
نکته نهایی: مصرف محصولات تراریخته تایید شده هیچ مشکلی نداشته و صرفا بودن عنوان تراریخته بر روی یکمحصول به معنای مضر یا آسیب زا بودن آن نیست.