پایانی بر خستگی با رژیم‌های فستینگ

کیاپرس/مطالعات نشان داد که همسو کردن مصرف غذا با ساعت طبیعی بدن می‌تواند استقامت عضلانی و عملکرد شناختی را افزایش دهد و سبک زندگی سالمتری جهت مدیریت خستگی ارائه کند.

به گزارش کیاپرس از وبدا، تحقیقات جدید تاثیر تغذیه دوره‌ای، به ویژه تغذیه با محدودیت زمانی یا همان رژیم فستینگ و روزه‌داری را برای کاهش خستگی مورد بررسی قرار می دهند.

ریتم شبانه‌روزی و خستگی

مطالعه‌ای جدید از دپارتمان قلب و عروق مرکز متابولیسم و بیماری‌های قلبی عروقی بیمارستان جنوب غربی چین، با هدف رفع چالش رو به رشد خستگی در جوامع مدرن و صنعتی صورت گرفت و نشان داد که خستگی، که با کاهش استقامت عضلانی و قدرت، مشخص می‌شود، اغلب با اختلال در ریتم شبانه‌روزی مرتبط است. با وجود تأثیر گسترده آن، مکانیسم های مولکولی ایجاد خستگی به طور کامل شناخته نشده است.

تحقیقات اخیر نحوه اثرگذاری فرآیندهای مولکولی بر نوسانات روزانه استقامت عضلانی را روشن نموده است و استراتژی های تغذیه ای امیدوارکننده ای را شناسایی کرده که اختلالات عضلانی و شناختی را در مدل های حیوانی کاهش می‌دهد.

این تحقیق، تغذیه با زمان محدود را بطور قابل توجهی بر عملکرد مغز و عضلات، اثربخش دانست.این یافته ها نشان می‌دهند که تغذیه دوره‌ای می‌تواند به عنوان یک مداخله عملی آسان بر سبک زندگی برای کاهش خستگی و افزایش رفاه عمومی در نظر گرفته شود.

تغذیه محدود در شب (NRF)، مشابه روزه‌داری متناوب ۱۶:۸ در انسان، استقامت عضلانی و عملکرد شناختی را در موش‌ها نیز افزایش داده است. تغذیه محدود روزانه (DRF)، مشابه روزه در ماه مبارک رمضان برای انسان، استقامت عضلانی را در موش‌های لاغر در طول چرخه روز/شب افزایش می‌دهد. درواقع با تغذیه محدود زمانی، ساعت فیزیولوژیک عضلانی تنظیم می‌شود که عامل اصلی تنظیم فعالیت‌های روزانه و آنزیم‌های ضروری متابولیسم و انقباض عضلانی می‌باشد.

تحقیقات امیدوارکننده‌ای در زمینه تغذیه با زمان محدود و خستگی عضلانی و اختلالات شناختی مرتبط با خستگی، در دهه اخیر صورت گرفته که بسیار مهم هستند. تغذیه دوره‌ای با محدودیت زمانی (TRF) شامل محدود کردن مصرف غذای روزانه به یک پنجره خاص زمانی و ایجاد یک چرخه تغذیه سریع متناوب است. شواهد در حال حاضر ثابت کرده‌اند که تغذیه با فاز محدود/ فعال (NRF)، مشابه روزه‌داری در انسان، عملکردهای عمومی بدن را با ساعت شبانه‌روزی هماهنگ می‌کند و از بیماری‌های متابولیک ناشی از رژیم غذایی در موش ها جلوگیری می‌کند.

روش روزه متناوب ۱۶:۸، خوردن را به یک پنجره ۸ ساعته در روز و به دنبال آن یک دوره ناشتایی ۱۶ ساعته محدود می‌کند. این تمرین با تشویق به اکسیداسیون چربی در طول روزه داری و افزایش حساسیت به انسولین، سبب بهبود فرآیندهای متابولیک طبیعی بدن می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد که هماهنگ کردن وعده های غذایی با ریتم شبانه روزی می تواند سطح انرژی را افزایش دهد، وزن را کنترل کند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد.

طی این مطالعات پژوهشگران مشاهده کردند که علاوه بر استقامت عضلانی، طول عمر هر دو جنس در موش‌های تغذیه شده طول شب، افزایش یافته است. تغذیه منحصر شبانه، مسبب افزایش انعطاف پذیری متابولیک می شود. محققان اخیرا دریافته اند که تغذیه در بازه‌های زمانی محدود، قدرت میوفیبر را در موش های مسن، از طریق اعمال هماهنگ ساعت های مغز و عضله بازیابی می کند که پیری را به تاخیر می اندازد.

تا به امروز، کارآزمایی‌های بالینی روی بیماری‌های متابولیک، تغذیه دوره‌ای را به‌عنوان یک مداخله سبک زندگی ایمن، راحت و قابل پذیرش شناسایی کرده است. دانشمندان امیدوارند که با درک دقیق زیست شناسی خستگی در سطح مولکولی بتوانند چالش های اجتماعی و اقتصادی ناشی از خستگی را برطرف کند.

ترجمه: فاطمه جلالی – کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان بوموسی

  • اخبار مرتبط

    • اسفند 29, 1403
    ۱۹ نفر در حوادث چهارشنبه آخرسال جان باختند

    کیاپرس /سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت : ۱۹ نفر در حوادث چهارشنبه آخرسال جان خود را از دست دادند به گزارش کیاپرس، بابک یکتاپرست اظهار داشت: فقط دیروز ۱۳ تن از هموطنان در اثر حوادث چهارشنبه آخر سال فوت کردند و تا ۵ صبح روز چهارشنبه ۲۹ اسفند به ۱۹ نفر رسید. وی افزود: در روز گذشته ۴۷۳۹ نفر از هموطنان در سراسر کشور بر اثر این حوادث دچار مصدومیت شدند و تعداد مصدومان از ابتدای اسفندماه تاکنون به ۵۵۶۸ نفر رسید. وی افزود: بر…

    • اسفند 29, 1403
    نامه رییس کل سازمان نظام پزشکی به رییس سازمان صدا و سیما: پخش اظهارات فردی غیرپزشک در مورد زنده شدن فوتی تصادفات فاقد مبنای علمی و عقلی است

    کیاپرس/رییس کل سازمان نظام پزشکی در نامه ای به رییس سازمان صدا و سیما نسبت به پخش اظهارات فردی غیرپزشک واکنش نشان داد و این اظهارات را فاقد مبنای علمی و عقلی و موجب وهن رسانه ملی، علم و عالمان پزشکی و استهزاء نظام سلامت کشور در عرصه داخلی و خارجی دانست. به گزارش کیاپرس از وبدا، متن این نامه به شرح زیر است: جناب آقای دکتر پیمان جبلی رییس محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با سلام ضمن آرزوی قبولی طاعات و…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    «رویان» در انتظار کمک‌های شماست

    «رویان» در انتظار کمک‌های شماست

    فعالیت ۴ هزار داروخانه در ایام تعطیلات نوروز

    فعالیت ۴ هزار داروخانه در ایام تعطیلات نوروز

    رشد ۲۳ درصد جان باختگان حوادث چهارشنبه آخر سال/ ۲۱ فوتی؛ ۶۴۱۹ مصدوم

    رشد ۲۳ درصد جان باختگان حوادث چهارشنبه آخر سال/ ۲۱ فوتی؛ ۶۴۱۹ مصدوم

    قدردانی انجمن های دارویی از وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو بابت پرداخت ۱۰ همت از مطالبات شرکت‌های پخش

    قدردانی انجمن های دارویی از وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو بابت پرداخت ۱۰ همت از مطالبات شرکت‌های پخش

    استانداران برنامه‌های لازم را برای کاهش تصادفات جاده‌ای به اجرا بگذارند

    استانداران برنامه‌های لازم را برای کاهش تصادفات جاده‌ای به اجرا بگذارند

    ۱۹ نفر در حوادث چهارشنبه آخرسال جان باختند

    ۱۹ نفر در حوادث چهارشنبه آخرسال جان باختند
    enemad-logo