ایران بیشترین میزان رشد سرطان در جهان را دارد

image_pdfimage_print

کیاپرس/رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به وضعیت سرطان در حال حاضر و آینده بیان کرد و گفت:
در همه دنیا از جمله ایران، سرطان سال به سال در حال افزایش است، در کشورهایی شبیه ما مانند ترکیه و بقیه کشورهای غرب آسیا افزایش پیدا می کند اما ایران بیشترین میزان رشد سرطان را در جهان دارد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس ،دکتر محمد اسماعیل اکبری افزود: گرچه تعداد بروز سرطان در ایران از کشورهای غربی کمتر است اما ایران بالاترین رشد سرطان را دارد به عبارتی هیچ کشوری مانند ایران نیست.

وی سرطان را یک بیماری تلخ، سخت و بسیار پرهزینه برشمرد و بر لزوم برنامه‌ریزی مسئولان و سیاستگذاران حوزه سلامت در این زمینه تاکید کرد.

گران ترین داروهای سرطانی را در ایران مصرف می کنیم

وی ادامه داد: ما در کشور گران ترین داروهای سرطانی را مصرف می کنیم و بار مالی ما معادل اروپای شمالی و آمریکا است.

وی افزود: داروهایی که برای طول عمر بیماران سرطانی کمتر اثر دارند را مصرف می کنیم، در حالیکه رفتارهایی وجود دارد برای طول عمر و افزایش کیفیت زندگی بیماران که کمتر مورد عنایت قرار می گیرد.

اکبری به مطالعات صورت گرفته در مورد رشد سرطان در ایران تا سال ۲۰۴۰ اشاره کرد و یادآور شد: از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۰ رشد سرطان در کشور بیش از دو برابر خواهد شد اما این افزایش در دنیا حدود ۶۳ درصد است.

وی افزود: میزان سالمندان مبتلا به سرطان در سال ۲۰۴۰ به حدود ۳۰ درصد جمعیت خواهد رسید که این امر نیازمند توجه مسئولان و سیاستگذاران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت است.

سرطان معده؛ کشنده‌ترین سرطان بین زنان و مردان

اکبری کشنده ترین سرطان در دو جنس را سرطان معده ذکر کرد و پس از آن سرطان های ریه ، کبد و سیستم صفراوی، روده بزرگ، پروستات، پستان و مری را در رده های بعدی کشندگی دانست.

وی سرطان کشنده معده را یک مسئله اجتماعی عنوان کرد که به عوامل مختلفی از جمله تغذیه، مسکن، آب و هوا، بهداشت، مصرف مواد غذایی داغ، دخانیات و.. بستگی دارد.

وی با اشاره به اینکه بهداشت دهان و دندان در سرطان مری و معده تاثیر دارد، گفت: میزان مصرف نمک و نوع آن، مصرف نوشیدنی ها مانند چای داغ هم در ابتلا به سرطان نقش دارد.

وی کنترل و پیشگیری سرطان‌ها را نیازمند مداخلات رهبری اجتماعی و حکمرانی سلامت دانست و یادآور شد که گروه پزشکی قادر نیست سرطان‌ها را کم کند بلکه قادر است آن را بهتر درمان کند و برای کاهش و کنترل این بیماری نیاز به برنامه ریزی توسط حاکمیت است.

این استاد دانشگاه افزود: سرطان معده اولین عامل مرگ زنان است و سرطان پستان با وجودی که نجیب است اما در خانم‌ها دومین دلیل مرگ ناشی از سرطانهاست.

وی با اشاره به وضعیت بروز سرطان نسبت جمعیت در جهان و ایران گفت: ما کشور پرسرطانی نیستیم و اصطلاحا گفته می‌شود میانه بروز سرطان را در ایران داریم.

اکبری ادامه داد: در حقیقت حدود یک چهارم یا یک پنجم برخی از کشورها بروز سرطان داریم و تعداد سرطان در کشور ما بسیار کمتر از برخی کشورهاست.

اکبری خاطرنشان کرد: بروز سرطان در ایران کمتر از کشورهای غربی است اما بار بیماری (هزینه یا کشندگی) سرطان به اندازه آنهاست و علت آن این است که در ایران سرطان در جوانترها بروز می‌کند و در نتیجه طول عمر بیشتری را از دست می‌دهیم که این امر نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo