
کیاپرس »دکتر یاسر نژادی دبیر کارگروه ملی توسعه توانمندسازی و هم افزایی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در یادداشتی اعلام کرد:
باید به این خود باوری برسیم؛ علیرغم فرصت سوزی هاییکه تا کنون صورت گرفته که نتیجه آن مهاجرت طیف وسیع از نیرو های متخصص و کار ازموده کادر درمان شده است و همچنین تصاحب جایگاه ایران در سطح جهانی توسط رقبا؛ ولی هنوز هم می توانیم؛ با برنامه ریزی کاربردی و تغییر نگرش حاکمیتی به استراتژیک بودن مقوله توریسم سلامت از بعد جایگاه ژئوپولوتیک ایران در منطقه و ارز آوری فارغ از هر گونه تحریم خارجی، می توان جبران مافات نمود و ایران را به جایگاه قطب سلامت منطقه تبدیل کرد.
اگر قابلیت های زیست بومی و منابع طبیعی و ظرفیت های سرشار پزشکی ایران با برنامه ریزی صحیح فعال شود، هیچ کشوری توان رقابت با ما را نداشته و داشته هایی هم که از بی تدبیری ما در گذشته حاصل شده به سرعت از دست خواهد داد، جدا از تغییر نگرش حاکمیتی موضوعات زیر توصیه می شود:
ارتقای زیر ساخت های پزشکی
تبلیغات و بازاریابی هدفمند با برند سازی گردشگری سلامت ایران
استفاده از رسانه های دیجیتال و تبلیغات در شبکه های اجتماعی، وب سایت ها و پلتفرم های بین المللی
شرکت در نمایشگاه های گردشگری سلامت برای معرفی توان کشور
تسهیلات ویزا و اقامت و ویزای پزشکی، ایجاد ویزای ویژه برای گردشگران سلامت
خدمات و مراقبت های پس از درمان و ارائه خدمات پیگیری برای بیماران بین المللی
برنامه های تفریحی و گردشگری
آموزش و توسعه نیروی انسانی و آموزش زبان انگلیسی پیشرفته به کادر پزشکی و تسلط کادر درمان به زبان انگلیسی برای ارتباط بهتر با بیماران خارجی
همکاری با آژانس های مسافرتی خدمات سلامت و شراکت با آژانس های بین المللی برای جذب بیماران از کشور های مختلف
بسته های خدمات جامع درمانی و گردشگری به صورت یکپارچه و توسعه همکاری بین المللی و انقعاد تفاهم نامه با کشورهای دیگر
ارائه پشتیبانی تمام وقت برای رفع نیازهای بیماران بین المللی
رضایت بیماران نیز بخش مهمی از فرایند گردشگری در سلامت است و معمولا به روش های مختلفی انجام می شود این فرایند می تواند در مراحل مختلف از جمله قبل از ترک بیمار از ایران مانند فرودگاه یا حتی پس از بازگشت به کشورشان انجام شود.
قبل از ترک بیماران از ایران، میتوان از آنها درخواست کرد تا فرمهای نظرسنجی را پر کنند همچنین پس از بازگشت بیماران به کشورشان، میتوان از طریق ایمیل یا پیامک لینک نظرسنجی آنلاین را برای آنها ارسال کرد. تیم پشتیبانی بیماران نیز میتواند پس از بازگشت آنها، تماس تلفنی برقرار کرده و از رضایت آنها سوال کند.
استفاده از پلتفرمهای دیجیتالی، ایجاد یک پلتفرم اختصاصی برای گردشگران سلامت، جمعآوری نظرات در شبکههای اجتماعی و تشویق بیماران به اشتراکگذاری تجربیات خود در شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای بررسی مانند Google Reviews یا TripAdvisor، معرفی ظرفیتهای ایران به جهانیان، جذب سرمایهگذاری خارجی، حضور در نمایشگاههای بینالمللی، ایجاد شبکههای ارتباطی بینالملل و در نتیجه توسعه بازارها نیز از موارد مهمی است که در نیل به اهداف ارتقای جایگاه گردشگری سلامت کمک کننده است.
از سویی دیگر برگزاری نمایشگاههای بینالمللی گردشگری و گردشگری سلامت، مزایایی چون افزایش تعداد گردشگران و ارتقای برند ایران را در پی دارد و برندسازی قوی میتواند اعتماد گردشگران بینالمللی را جلب کند و همچنین ایجادفرصتهای شغلی توسعه گردشگری و گردشگری سلامت به ایجاد فرصتهای شغلی مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف منجر میشود و علاوه بر آن این نمایشگاه ها گامی مهم برای تقویت دیپلماسی است و میتوانند به بهبود تصویر ایران در سطح جهانی و تقویت دیپلماسی عمومی کمک کنند.
آنچه مسلم است برگزاری نمایشگاههای بینالمللی گردشگری و گردشگری سلامت در ایران نه تنها به معرفی ظرفیتهای کشور کمک میکند، بلکه میتواند به جذب سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال و توسعه زیرساختها منجر شود. این رویدادها همچنین نقش مهمی در بهبود تصویر ایران در سطح جهانی و جذب گردشگران بیشتر ایفا می کند.