
کیاپرس/رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: مقام معظم رهبری حدود یازده سال قبل «سیاست های کلی سلامت» را ابلاغ کردند و در این حدود یازده سال دست نخورده است.
به گزارش خبرنگار کیاپرس؛ دکتر علیرضا مرندی در مراسم دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، عنوان کرد: این سیاست ها، هدیه ای بسیار نفیس است و با دقت کم نظیری تدوین شده و مواردی مانند عدالت در سلامت، شبکه های بهداشتی و درمانی، طرح ژنریک در آن مطرح شد، بند اول آن در مورد معنویت و آموزش ارزش های انسانی و اسلامی است.
وی ادامه داد: در این حدود یازده سال، کار عمده ای در این زمینه انجام نشده یا به عبارتی نادیده گرفته شده است.
وی افزود؛ این موضوع با مواردی مانند عدالت، آموزش ارزش های اسلامی، معنویت، رسیدگی به امور محرومان آغاز شده، قاعدتاً باید از این موضوعات استقبال کنیم ولی این کار را نکردیم.
وی گفت: این سیاستها نباید صرفاً به صورت اسنادی تزئینی باقی بمانند، بلکه باید به مرحله اجرا برسند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی بر اهمیت توجه به سلامت معنوی تأکید کرد و گفت: سلامت جسمی و معنوی باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرد تا جامعهای سالم و پویا داشته باشیم.
وی افزود: نیاز به یک تحول زیربنایی در دانشگاه های ما هم در بعد معنوی و هم در بعد سلامت داریم.
وی با اشاره به جایگاه مقدس حرفه پزشکی افزود: این حرفه به دلیل ارزش والای جان انسانها مقدس است. وقتی کسی نفسی را احیا کند، مانند آن است که همه انسانها را احیا کرده باشد.
وی همچنین به اهمیت دانش پزشکی و تأثیر دین و اخلاق دینی بر علوم پزشکی تأکید کرد و گفت: اگر دانش پزشکی با روح دین همراه نباشد، مانند بدنی بدون روح خواهد بود.