تخصیص ارز ترجیحی به تجهیزات پزشکی سنگین ممنوع شد

کیاپرس/معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تخصیص ارز ترجیحی به تجهیزات پزشکی سنگین ممنوع شد، به عبارتی آن را ندادند و این کار آثاری هم دارد.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر طاهر موهبتی در نشست خبری که روز یکشنبه در ستاد مرکزی وزارتخانه برگزار شد، افزود: از ماه چهارم امسال به تجهیزات پزشکی پولی نمی دهند و مابه التفاوت آن هم در بودجه ما دیده نشده است.
وی ادامه داد: ۱۰ درصد تخت بیمارستانی ما متاثر از قیمت ارز است به طور مثال اگر الان تجهیز یک تخت بیمارستانی ۶ میلیارد تومان است، ۱۰ درصد آن معادل ۶۰۰ میلیون تومان است که این مبلغ متاثر از ارز می باشد.
وی افزود: اگر نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۳۸۵۰۰ تبدیل شود که حدود ۱۲ برابر می شود، رقم ۶۰۰ میلیون تومان هم باید ۱۲ برابر شود قیمت تمام شده تخت بیمارستانی به ۱۴ میلیارد تومان می رسد.
وی بیان داشت: اگر نرخ ارز به حدود ۷۰ هزار تومان برسد قیمت تمام شده هر تخت بیمارستانی به حدود ۲۱ میلیارد تومان می رسد.
وی با اشاره به اینکه امسال می توانیم ۶۷۰۰ تخت بیمارستانی را راه اندازی کنیم، اگر منابع آن تامین شود، گفت: با قیمت ۲۱ میلیارد تومان حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان فقط برای تهیه تخت های بیمارستانی نیاز داریم.
وی ادامه داد: اگر منابع مالی تامین شود در سال آینده هم حدود ۷ هزار تخت دیگر را راه اندازی می کنیم.
وی به اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در مکاتبه ای که در این زمینه انجام شده، بیان شده که باتوجه به حساسیت و ضرورت پیش آمده برای حوزه سلامت کشور، مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان در اختیار خزانه داری کل قرار گیرد تا به فوریت در چارچوب مقررات قانونی تخصیص و پرداخت به این حوزه صورت پذیرد.
وی با اشاره به اینکه در این مکاتبه اشاره ای به دارو نشده است، افزود: این مبلغ در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت و آنها هم به حساب وزارت بهداشت واریز کردند. در حالیکه این مبلغ هیچ رابطی به دارو نداشت، یک بخشی از آن به «دارویار» اختصاص یافت.
وی ادامه داد: در همان موقع ۳۴۰۰ میلیارد تومان هم از بیمه سلامت آمد که قرار شد با آن ، دو ماه کارانه و مابقی به دارو اختصاص یابد.
وی بدهی دارویی وزارت بهداشت را ۲۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: مبالغ دریافتی ابن اعداد را پوشش نمی دهد.
وی گفت: سازمان برنامه و بودجه متولی طرح دارویار است و مبالغ مستقیما به داروخانه ها پرداخت می شود و وزارت بهداشت متولی این طرح نیست.