پرستار ؛ از کمبود تا مهاجرت

کیاپرس/رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه «بزرگ‌ترین مسئله و چالش نظام سلامت کمبود نیروی انسانی است»، گفت: «تامین نیروی انسانی باید همواره یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت باشد. همچنین علاوه بر کمبود نیروی انسانی، میل به مهاجرت نیز بسیار زیاد است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احمد نجاتیان در هشتاد و سومین اجلاس مدیران پرستاری که در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود: با توجه به کمبود نیروی انسانی باید در این زمینه برنامه ریزی شود. تربیت نیروی پرستار حداقل چهار سال و تربیت یک پزشک متخصص حداقل ۱۲ سال زمان می‌برد.»

نجاتیان با اشاره به برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی و تربیت نیروهای حد واسط در نظام سلامت گفت: «تربیت نیروهای حد واسط نیز که با هدف برطرف شدن کمبود پزشک در مناطق محروم انجام می‌شود به مناطق محروم بیشترین لطمه را وارد می‌کند.»

وی گفت: «از دولت چهاردهم انتظار می‌رود با همگرایی و تعامل بیشتر از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین معاونت پرستاری و سازمان نظام پرستاری در مسیر رسیدن به اهداف مطلوب تلاش بیشتری شود.»

نجاتیان به کمبود پرستار در کشور اشاره کرد و گفت: «در مسیر رفع مشکل کمبود پرستار باید با برنامه‌ریزی وارد عمل شویم. چون قانون برنامه هفتم توسعه به افزایش آموزش پرستاران تاکید فراوانی کرده است، از این رو می‌بایست در مسیر رفع کمبود پرستار تلاش کنیم.»

وی با اشاره به صحبتهایی که در مورد استفاده از نیروهای بهیار برای کمبود پرستاران می شود، اظهار داشت: «به نظر می‌رسد این موضوع ما را از خط‌مشی کیفیت خدمات و جایگاه پرستاری ایران در سطح بین‌المللی دور می‌سازد. ما کشوری هستیم دارای نیروهای تحصیل‌کرده فراوان در عرصه پرستاری در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و جزو رتبه‌های برتر منطقه هستیم و از این رو باید در جایگاه اصلی باقی بمانیم.» 

وی گفت: «پیشنهاد من معاونت پرستاری این است که در مسیر بررسی کمبود پرستار، یک بار براساس آمایش سرزمینی، بررسی‌های لازم را انجام دهیم که بدانیم ریشه کمبود پرستاران چیست، آیا تعداد آموزش‌های ما و دانشکده‌های پرستاری ما در کشور کم است یا در جذب نیروهای پرستار مشکل داریم و یا مشکل در زیرساخت‌های رفاهی است که می‌توان با تکمیل و احداث پانسیون‌ها، این نقایص را مرتفع کنیم.»