آیا مصرف محصولات تراریخته برای سلامتی بدن سودمند است؟

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کمتر از ۲ دهه است که تولید محصولات تراریخته در سطح دنیا مطرح شده و آنچنان شواهدی هنوز در دست نداریم که آینده آنها از نظر تاثیرات بر مصرف کننده به کدام سمت خواهند رفت.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احسان صادقی، دکترای تخصصی بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، افزود: مقابله با سوءتغذیه، استفاده بهینه از منابع محدود برای تولید غذا و همچنین پیشگیری از بسیاری از بیماریها از مهمترین دلایل تولید این محصولات است.

وی گفت: به عنوان مثال شیری را در نظر بگیرید که محتوی کلسیم آن ۲ تا ۳ برابر باشد یا میوه ای را مصرف کنیم که محتوی ویتامین A یا C آن ۲ برابر میوه های در دسترس باشد.

وی ادامه داد: یا از یک سطح مشخصی از اراضی کشاورزی مثلاً ۲ هکتار بجای ۴ تن ۶ تن گندم برداشت کنیم.

وی افزود: همه این موارد اثراث مثبت تولید محصولات تراریخته بوده که در سطح دنیا مورد توجه قرار گرفته است. در ساختار این محصولات تغییرات ژنتیکی ایجاد شده که صفاتی را از بین برده یا صفاتی را به وجود آورده است.

وی تاکید کرد: هرچند بسیاری از مناطق دنیا از این محصولات استفاده می کنند، اما آنچه مسلم است مصرف کننده باید از تراریخته بودن آنها آگاه باشد به عبارتی در برچسب محصولات، تراریخته بودن آنها باید ذکر شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه با توجهاتی که در این زمینه شده و همچنین این موضوع دغدغه روز دنیا است، مرکزی تحت عنوان مرکز داده های امنیت غذایی در دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: ما با بررسی کامل محصولات تراریخته می توان ارزیابی کنیم که کدام محصولات سالم هستند یا نه؛ لذا هموطنانی که در مورد محصولی دغدغه دارند، می توانند آن را برای این مرکز ارسال کنند تا پس از بررسی کامل و تایید سلامت، آن را استفاده کنند.

وی در پایان تاکید کرد که در حال حاضر نگرانی خاصی در مورد محصولات تراریخته در دنیا مشاهده نشده و موارد بیان شده در این مورد در سطح گمانه زنی است.

  • اخبار مرتبط

    • بهمن 29, 1403
    مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است

    کیاپرس/رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران، مصرف آنتی بیوتیک در کشورمان را بالاتر از استاندارد جهانی دانست. به گزارش کیاپرس، مریم تاج آبادی ابراهیمی، از صرفه جویی ۲۰۰ میلیون دلاری با تولید محصولات پروبیوتیک در کشور خبر داد و گفت: باید با افزایش تولید محصولات پروبیوتیک و رقابت در بازارهای بین‌المللی، به سهم یک میلیارد دلاری صادرات در این حوزه دست یابیم. رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک است که از استاندارد…

    • بهمن 29, 1403
    گسترش همکاری‌های بین‌المللی در دستور کار موسسه رازی قرار دارد

    کیاپرس/معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این مجموعه با هدف تقویت تحقیقات در زمینه ونوم و آنتی‌ونوم، در تلاش است تا مجوز آزمایشگاه همکار سازمان بهداشت جهانی (WHO) را دریافت کند و به گسترش همکاری‌های بین‌المللی در راستای حفظ سلامت انسان‌ها ادامه دهد. به گزارش کیاپرس ازروابط عمومی موسسه رازی،دکتر سهیلا مرادی بیدهندی، در حاشیه برگزاری کنفرانس بین‌المللی جانوران سمی و آنتی‌ونوم، با اشاره به صدمین سالگرد تأسیس این موسسه و نقش برجسته آن در تحقیق و تولید واکسن‌ها…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است

    مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است

    گسترش همکاری‌های بین‌المللی در دستور کار موسسه رازی قرار دارد

    گسترش همکاری‌های بین‌المللی در دستور کار موسسه رازی قرار دارد

    سالانه ۸۵ هزار مارگزیدگی و عقرب زدگی در کشور رخ می دهد

    سالانه ۸۵ هزار مارگزیدگی و عقرب زدگی در کشور رخ می دهد

    کاهش فوتی مبتلا به سرطان با گسترش پیوند مغز استخوان در کشور

    کاهش فوتی مبتلا به سرطان با گسترش پیوند مغز استخوان در کشور

    خطر ورود ویروس فلج اطفال به ایران افزایش یافت

    خطر ورود ویروس فلج اطفال به ایران افزایش یافت

    رئیس سازمان غذا و دارو: نباید پرداخت مطالبات گرو گرفته شود

    رئیس سازمان غذا و دارو:  نباید پرداخت مطالبات گرو گرفته شود
    enemad-logo