
کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کمتر از ۲ دهه است که تولید محصولات تراریخته در سطح دنیا مطرح شده و آنچنان شواهدی هنوز در دست نداریم که آینده آنها از نظر تاثیرات بر مصرف کننده به کدام سمت خواهند رفت.
به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احسان صادقی، دکترای تخصصی بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، افزود: مقابله با سوءتغذیه، استفاده بهینه از منابع محدود برای تولید غذا و همچنین پیشگیری از بسیاری از بیماریها از مهمترین دلایل تولید این محصولات است.
وی گفت: به عنوان مثال شیری را در نظر بگیرید که محتوی کلسیم آن ۲ تا ۳ برابر باشد یا میوه ای را مصرف کنیم که محتوی ویتامین A یا C آن ۲ برابر میوه های در دسترس باشد.
وی ادامه داد: یا از یک سطح مشخصی از اراضی کشاورزی مثلاً ۲ هکتار بجای ۴ تن ۶ تن گندم برداشت کنیم.
وی افزود: همه این موارد اثراث مثبت تولید محصولات تراریخته بوده که در سطح دنیا مورد توجه قرار گرفته است. در ساختار این محصولات تغییرات ژنتیکی ایجاد شده که صفاتی را از بین برده یا صفاتی را به وجود آورده است.
وی تاکید کرد: هرچند بسیاری از مناطق دنیا از این محصولات استفاده می کنند، اما آنچه مسلم است مصرف کننده باید از تراریخته بودن آنها آگاه باشد به عبارتی در برچسب محصولات، تراریخته بودن آنها باید ذکر شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه با توجهاتی که در این زمینه شده و همچنین این موضوع دغدغه روز دنیا است، مرکزی تحت عنوان مرکز داده های امنیت غذایی در دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: ما با بررسی کامل محصولات تراریخته می توان ارزیابی کنیم که کدام محصولات سالم هستند یا نه؛ لذا هموطنانی که در مورد محصولی دغدغه دارند، می توانند آن را برای این مرکز ارسال کنند تا پس از بررسی کامل و تایید سلامت، آن را استفاده کنند.
وی در پایان تاکید کرد که در حال حاضر نگرانی خاصی در مورد محصولات تراریخته در دنیا مشاهده نشده و موارد بیان شده در این مورد در سطح گمانه زنی است.