آنچه باید درباره کم کاری تیروئید بدانیم

کیاپرس/رئیس گروه پیشگیری و مدیریت بیماری های غیر واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کم کاری تیروئید یکی از علل عقب ماندگی ذهنی نوزادان است اما با تشخیص به هنگام و درمان به موقع، می توان از عوارض جدی این بیماری جلوگیری کرد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر بابک اقبالی افزود: وجود کم کاری تیروئید در جنین، اختلالاتی در ارگان های مهم از جمله سیستم عصبی مرکزی و اسکلتی ایجاد می نماید.

وی با اشاره به اینکه اغلب نوزادان در بدو تولد طبیعی به نظر می رسند، گفت : این بیماری وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید است که در صورت عدم تشخیص به هنگام، می تواند موجب عوارض جبران ناپذیر مغزی و بروز عقب ماندگی شدید و اختلال در رشد کودک شده و در نتیجه بار سنگینی را بر اقتصاد خانواده و جامعه وارد کند.

وی ادامه داد: غربالگری نوزادان به منظور شناسایی نوزادان بیمار و درمان به موقع آنان از مهمترین گام در پیشگیری از عوارض این بیماری است.

وی گفت: شایعترین علت ابتلا به کم کاری تیروئید نوزادان را کمبود ید مصرفی مادر در دوران بارداری می باشد و از کلیه مادران باردار خواسته می شود جهت دریافت آموزشهای لازم به مراکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه نموده و ضمن مصرف غذاهای حاوی ید از جمله ماهی، نمک مصرفی خانوار را حتما از نوع نمک یددار تصفیه شده انتخاب کنند.

دکتر اقبالی گفت: در غربالگری چنانچه نوزاد سالم نباشد به والدین اطلاع داده می شود و طبق نتایج آزمایشات درصورت نیاز، برای انجام آزمایشات سرمی وتخصصی ارجاع میشوند وچنانچه نوزاد بعنوان بیمار شناسایی شد جهت درمان به متخصصین غدد اطفال معرفی وتحت درمان قرار میگیرد،

وی اظهار کرد: برگزاری جلسات آموزشی برای تمامی مادران باردار بخصوص در سه ماهه اول بارداری و تاکید بر انجام غربالگری در ٣ تا ۵ روزگی و ارائه نتایج آزمایشات غربالگری توسط والدین نوزاد برای مراقبت و پیگیری های بعدی تاکید شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo