آیا مصرف روغن کنجد تهیه شده در حضور مشتری، مشکل دارد؟

گکیاپرس/رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تولید روغن کنجد در حضور مشتری به “روش سنتی” نیز چند ایراد و مشکل دارد مانند اینکه این دانه ها بدون پاک کردن یا بوجاری و شستشو به دستگاه روغن کشی منتقل می شوند.
به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر زهرا. اباصلتی با اشاره به اینکه دمای روغن کشی در دستگاه پرس کنترل نمی شود، افزود: آلودگی های قارچی یا میکروبی دانه ها مستقیما وارد روغن شده و بیماریزا هستند.
وی ادامه داد: بسته به شرایط نگهداری می توانند حاوی مقادیری از آفت کشها، سموم سرطانزای ناشی از رطوبت و کپک مانند آفلا توکسین باشند.
وی ادامه داد: در حالی که در صنعت، تولید روغن براساس استاندارد ملی ایران و پس از بوجاری و پوست گیری به روش فیزیکی و شستشو انجام می شود و به دلیل بسته بندی مناسب ماندگاری طولانی تری دارند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در حال حاضر روغن های کنجد به دو صورت روغن کنجد با پرس سرد و روغن کنجد تصفیه شده، در بازار هستند که روغن کنجد پرس سرد به دلیل استخراج مکانیکی دارای آنتی اکسیدان طبیعی بیشتری می باشد اما نسبت به روغن کنجد تصفیه شده تحمل حرارتی پایین تری دارد، لذا برای مصارف پخت و پز و سرخ کردن سطحی، روغن کنجد تصفیه شده مناسبتر می باشد.