یوسرن ۱۰ ساله شد

کیاپرس/شبکه جهانی آموزش و پژوهش های علمی یوسرن (USERN) با هدف گسترش آموزش و پژوهش علمی اخلاق محور و بشردوستانه و همچنین پیشرفت علم در تمامی ۲۱ رشته علمی تاسیس شده است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، اساسنامه یوسرن که در ژانویه ۲۰۱۵ تدوین شده بود، پس از امضا بیش از ۱۰۰ دانشمند یک درصد برتر دنیا در ۲۰۱۶ رونمایی شد، این شبکه برای ایجاد ارتباطات علمی بدون مرزهای بین رشته ای، جغرافیایی و نسلی تلاش می کند.

دهمین نشست هم اندیشی دانشمندان یک درصد برتر کشور به مناسبت دهمین سال آغاز فعالیت شبکه جهانی آموزش و پژوهش های علمی یوسرن در سالن دارالفنون دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

این نشست باحضور اندیشمندان،پژوهشگران ومقامات علمی کشور همراه بود، به بستری ارزشمند برای تبادل نظر در حوزه پژوهش و تقویت همکاری‌های بین‌المللی تبدیل شده بود.

دکتر سیدرضا رئیس کرمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن خوشامدگویی به شرکت‌کنندگان، بر اهمیت تبادل نظر در حوزه پژوهش و نقش شبکه یوسرن در ایجاد هم‌افزایی جهانی تأکید کرد. وی افزود: “امروز با هماهنگی معاونت پژوهشی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران، گرد هم آمده‌ایم تا مسائل کلان پژوهشی را بررسی و مسیر پیشرفت علمی را هموارتر کنیم.”

رئیس کرمی با اشاره به فعالیت‌های مؤثر شبکه جهانی دانشمندان جوان یوسرن (USERN) اظهار داشت: “یوسرن به‌عنوان بستری بین‌المللی، فرصت‌های بی‌نظیری برای همکاری و تبادل دانش میان دانشمندان جوان از سراسر جهان ایجاد کرده و این شبکه نقشی کلیدی در توسعه علم جهانی دارد.”

در ادامه دکتر نیما رضایی بنیان‌گذار شبکه یوسرن گفت: رفع مشکلات تنها بر عهده پزشکان نیست، بلکه نیاز به هم‌افزایی علوم مختلف از جمله ریاضیات، شیمی، زیست‌شناسی، پزشکی و علوم اجتماعی دارد. ما باید مرزهای جغرافیایی، بین‌رشته‌ای و بین‌نسلی را کنار بزنیم تا بتوانیم با یک همکاری منسجم، به جامعه خدمت کنیم. 

یوسرن؛ بستری برای همکاری جهانی دانشمندان 

رضایی به روند شکل‌گیری شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی یوسرن اشاره کرد و گفت: ده سال پیش، اولین نشست دانشمندان یک درصد برتر جهان را در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار کردیم و نتیجه آن تشکیل شبکه یوسرن در سال ۲۰۱۶ بود. 

دستاوردهای چشمگیر شبکه یوسرن در یک دهه فعالیت 

بنیان‌گذار شبکه یوسرن با ارائه آمار عملکرد این شبکه طی ده سال گذشته، به دستاوردهای قابل‌ توجه آن اشاره کرد.

وی اعلام کرد که یوسرن تاکنون موفق به جذب ۲۶ هزار عضو از ۱۳۰ کشور جهان شده است. همچنین، حضور بیش از ۶۰۰ دانشمند از یک درصد برتر جهان و ۲۰ برنده جایزه نوبل در هیئت مشاوران این شبکه، از دیگر افتخارات یوسرن به شمار می‌رود. 

وی افزود: تأسیس بیش از ۵۰ دفتر علمی در کشورهای مختلف، ایجاد ۷۰ دپارتمان بین‌رشته‌ای، چاپ بیش از ۳۰۰۰ مقاله علمی در مجلات معتبر جهانی و برگزاری بیش از ۱۰۰۰ رویداد علمی از جمله کنگره‌ ها، مدارس و کارگاه‌های تخصصی، از دیگر دستاوردهای این شبکه در مسیر پیشبرد علم و فناوری است. 

رضایی همچنین بر نقش مؤثر این شبکه در مرجعیت علمی و ایجاد امید در نسل جوان تأکید کرد و آن را گامی مهم در توسعه همکاری‌های بین‌المللی و ترویج علوم دانست.