پای صحبت دانشجویان؛ از هویت تا مهاجرت

کیاپرس/نمایندگان تشکلهای دانشجویی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح دیدگاه ها، نظرات، پیشنهادات،چالش ها و دغدغههای خود پرداختند.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، این مراسم در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران با استقبال باشکوه دانشجویان برگزار شد.
در اوایل این مراسم چند نفر از دانشجویان، مطالبی را بیان کردند که خلاصه ای از آن به شرح زیر اعلام می گردد:
اختصاص ندادن بودجه کافی به پژوهش
نخستین نماینده تشکل های دانشجویی که پشت تریبون قرار گرفت در مورد حضور موثر نخبگان، توجه اکید به پژوهش و اختصاص منابع مالی بیشتری به حوزه پژوهش مطالبی را بیان کرد.
به گفته وی، حضور نخبگان برای پیشرفت کشور امری بسیار ضروری به عبارتی به موضوع الزام آوری در آمده است، به همین دلیل مسایل مربوط به پژوهش و پژوهشگران باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
یکی از مسائلی که در حوزه پژوهش در سال های اخیر با آن مواجه ایم، اختصاص ندادن بودجه کافی به حوزه پژوهش است که این رویه باید تغییر پیدا کند.
دانشجویان دکتری تخصصی در افزایش کمک هزینه مالی تحصیلی نادیده گرفته شدند
نفر دوم به عدم افزایش حقوق دانشجویان دکترای تخصصی اعتراض کرد و از مسئولان خواستار رفع این موضوع شد و در ادامه گفت: دانشجویان دکتری تخصصی در افزایش کمک هزینه مالی تحصیلی نادیده گرفته شده اند، اگر این دانشجویان همرده دستیاران بالینی هستند، پس چرا آنان کمک هزینه مشابه را دریافت نمی کنند.
مسئولان دانشگاه با حضور در این مراسم ما را دلگرم کردند و گوش شنوایی ما بودند اما ما از شما تقاضا داریم زبان گویای ما هم در وزارت بهداشت باشید، چرا که پیگیری های مستمری ما برای افزایش حقوق دانشجویان دکتری تخصصی، تاکنون هیچ نتیجه ای بهمراه نداشت به عبارتی هیچ پاسخی دریافت نکردیم.
افزایش ظرفیت و تاثیرات آسیب زای آن
نماینده بعدی دانشجویان به افزایش بی رویه ظرفیت اشاره کرد و گفت: این موضوع نشان داد که مسئولان می توانند تصمیم ها را بدون در نظر گرفتن واقعیات جامعه از قبیل امکانات و بسترهای لازم، بگیرند.
در کلاس های ۲۵۰ نفره، ۳۰۰ نفر نشاندند و این رویه هم در مواردی مانند خوابگاه ها مشاهده می کنیم.
اعتراض دانشجویان در این زمینه به هیچ جایی نرسید. این موضوع به مثابه «گرده مرگی» است که برروی مطالبات دانشجویی پاشیدند. اگر دانشجویان را ناامید کنیم تمام ملت ایران دچار خسران خواهند شد.
افراد نه براساس روابط نه حتی به دلیل خوب بودن بلکه باید براساس عملکردشان انتصاب شوند.
شکاف فرهنگی در سال های اخیر عمق پیدا کرد
مجری برنامه از نماینده دیگر تشکل های دانشجویی تقاضا کرد، پشت تریبون حاضر و مطالب خود را بیان کند که وی به شکاف فرهنگی اشاره کرد.
شکاف فرهنگی به معنای فاصله و عدم تطابق بین ارزش ها، باورها و رفتارهای مسئولان و دانشجویان است و متاسفانه در سال های اخیر به دلایلی مانند عدم ارتباط موثر بین مسئول و دانشجو، این شکاف عمق پیدا کرده است.
وقتی قشر دانشجو احساس کند صدای اش شنیده نمی شود، از حضور در فرآیندهای مختلف اعم از سیاسی، اجتماعی و حتی فرهنگی خودداری می کند و این موضوع سبب تضعیف سیستم شده و آن را عملا پیر نگه می دارد که متاسفانه دانشگاه ما هم از این قاعده مستثنی نیست.
شکاف فرهنگی می تواند سبب تضعیف هویت ملی شود، اگر دانشجو احساس کند ارزش ها و فرهنگ وی نادیده گرفته شده، انزوا و جدایی را انتخاب می کند.
موضوع مهاجرت دانشجویان که بسیار زیاد در بین هم نسل های ما دیده می شود نشان از این موضوع است که هویت ملی دانشجو تضعیف شده است.
همینکه دانشجو احساس کند صدایش شنیده می شود و بستر صحبت و گفتگو مسالمتآمیز فراهم است، احساس امنیت می کند
نگرانی کاهش امید بین دانشجویان هستیم
نفر بعدی که پشت تریبون رفت و صحبت خود را آغاز کرد یکی از دانشجویان دختر دانشگاه بود که گفت: ما نگرانی خودمان از کاهش سطح انگیزه و امید بین دانشجویان اعلام می کنیم، راه حل این موضوع کلید واژه ای بنام هویت دانشجویی است.
بازسازی این هویت نه از طریق اجرای کارهای نمایشی محقق می شود بلکه با تعویض راهبرد فرهنگی به سمت سبک زندگی صحیح دانشجویی، محقق می شود.
فرهنگ ایرانی اسلامی در کجای خوابگاه ها و دانشگاه پیدا کنیم، کجا دانشجو می تواند دنبال ارزشهای متعالی انسانی بگردد وقتی زمینه ای برای دستیابی به آن پیدا نمی کند.