تغذیه سومین عامل مرگ و میر در کشور است

کیاپرس/معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه تغذیه سومین عامل مرگ و میر در کشور است، گفت: کمبود دریافت امگا عامل ۵ هزار مرگ در سال است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر علیرضا رییسی با اشاره به اینکه ماهی، مهمترین منبع غذایی امگا است، بیان داشت: سعی کنید در رژیم غذایی خود حتما از ماهی استفاده کنید.

کانولا بهترین روغن است

وی اظهارداشت: کانولا بهترین روغن است که از نوع غیر اشباع می باشد. روغن آفتابگردان و کنجد هم روغن غیر اشباع هستند اما کانولا از آنها بهتر است.

وی افزود: روغن های مختلف در حرارت های متفاوت می تواند ترکیب اش تغییر پیدا کند و در برخی مواقع می تواند به ترکیب ناسالم تبدیل شود.

رییسی افزود: روغن هایی که چندین بار استفاده می شوند، می توانند سبب برخی از بیماری ها شوند.

وی، چربی اشباع مورد نیاز روزانه را کمتر از ۱۰ درصد کالری افراد اعلام کرد و گفت: چربی روزانه مورد نیاز هر فرد حدود ۲۵ درصد کالری است که کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه باید از چربی اشباع و مابقی باید از چربی غیر اشباع باشد. چربی های غیر اشباع چربی مفید .

وی تاکید کرد: هر چه به این سمت برویم که میزان کالری دریافتی خودمان از چربی کمتر کنیم، مفیدتر است.

وی گفت: عمده روغن های در دسترس در کشور جز روغن های غیر اشباع می باشند.

وی فرایند روغن گیری را مهم دانست و گفت: ما روغن گیری پیش مشتری را اصلا توصیه نمی کنیم.

باورهای غلط در مورد غذاها

وی بیان کرد: به افراد مبتلا به قندخون، اعلام می شود نباید شیرینی بخورد، برخی از آنان می گوید فقط عسل طبیعی خالص می خوریم، این تفکر وجود دارد که عسل طبیعی خالص برای همه بیماری ها از جمله دیابت خوب است، این موضوع ناشی از باورهای غلط در مورد غذاها است.

وی ادامه داد: برخی ها می گویند ما روغن حیوانی و دنبه که برای بدن خیلی مفید است، مصرف می کنیم، این همان نوع تفکر یا باور غلط است که با این نوع باورها باید مقابله کرد.

وی علت عدم مصرف روغن حیوانی را به دلیل نوع چربی یا چربی اشباع دانست و گفت: چند نوع چربی داریم که یک نوع آن چربی اشباع هستند که مصرف زیاد آن برای بدن مفید نیست.

میزان دریافت کالری ها از روغن را خیلی کم کنیم

وی گفت: باید به سمتی برویم که میزان دریافت کالری ها از روغن را خیلی کم کنیم به عبارتی نوع پخت غذا را به سمتی از روغن کمتر استفاده کنیم.

وی افزود: در سبک زندگی مان باید به سمت استفاده کمتر از روغن حرکت کنیم و بجای آن از غذاهای بخارپز یا آب مصرف کنیم به عبارتی این موارد بهتر از روغن است.