آیا هوش مصنوعی، جای پزشک می نشیند؟

کیاپرس/ورود هوش مصنوعی به حوزه پزشکی هم سبب تحولات چشمگیر شده و هم دغدغه ها و نگرانی هایی برای جامعه پزشکان به همراه آورد، سوالاتی مانند آیا هوش مصنوعی جایگزین پزشکان خواهد شد؟ یا آیا پزشکان کارشان را از دست خواهند داد؟ از جمله مواردی است که نشان می دهد این افراد نگران هستند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، برخی ها بر این باورند که رباط های دست ساخت بشر جایگزین آنها می شود به عبارتی هوش مصنوعی مشاغلی را تصاحب می کند، که این موضوع سبب ترس و واهمه جامعه پزشکی شده است.

رییس پژوهشگاه ابن سینا در این مورد می گوید که هوش مصنوعی در حوزه پزشکی می تواند بسیار کمک کننده باشد، هوش مصنوعی عمدتا مبتنی بر دیتا و اطلاعات است و در مدت زمان بسیار کمی می تواند با ارزیابی اطلاعات، راه حل های مناسبی را پیشنهاد کند.

دکتر محمد رضا صادقی ادامه داد: هرچند هوش مصنوعی در حوزه پزشکی در آغاز راه است، اما گسترش زیادی پیدا کرده و دورنمای خیلی روشنی در این زمینه وجود دارد.

وی یکی از مهمترین مزیت های هوش مصنوعی را کمک به پزشک در تشخیص بیماری یا تصمیم گیری در انتخاب روش درمان اعلام کرد.

وی ادامه داد: امروزه این حرف بیان می شود که در بسیاری از حوزه های پزشکی، شاید هوش مصنوعی، جایگاه پزشک را تصاحب کند. به طور مثال بیان می شود، اگر متخصص رادیولوژی قرار است تفسیری از تصاویری که دستگاه های اسکنیگ اعم از رادیولوژی و سونوگرافی را انجام می دهد و پیشنهاد خود را به سایر متخصصان اعلام می کند، آیا هوش مصنوعی می تواند جایگاه رادیولوژیست را بگیرد و تصاویر دریافتی را تفسیر کند.

وی ادامه داد: هرچند این دغدغه همواره مطرح می شود، شاید در نگاه اول هم این تصور ایجاد شود که هوش مصنوعی می تواند جای پزشک را بگیرد، اما وقتی با دقت بیشتری وارد این موضوع می شویم، مشخص می شود که هوش مصنوعی می تواند توانمندی های حوزه پزشکی را افزایش دهد.

وی افزود: هوش مصنوعی افق های جدیدی در اختیار پزشکان قرار خواهد داد. شاید به نوعی آگاهی پزشکان را هم ارتقا دهد.

وی بیان داشت: بطور حتم اطلاعات بیماران در مورد بیماری خودشان و همچنین در مورد روند درمان افرایش می یابد. هرچه اطلاعات دقیق تر بیمار به پزشک ارایه شود روند درمان موثرتر و بهتر انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد که هوش مصنوعی به پزشک در تشخیص بهتر بیماری، درمان و پیگیری روند درمان ،کمک موثری خواهد کرد.

وی ادامه داد: رسانه ها خبرهایی در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در حوزه های مختلف زندگی منتشر می کنند و سعی می کنند دورنمای روشنی برای مردم ترسیم کنند.

وی افزود: هرچند اخبار نگران کننده ای در مورد آینده هوش مصنوعی منتشر می شود که رباط های دست ساخته بشر می توانند برای آنها مشکلات جدی ایجاد کند، در مقابل هم اخبار هم منتشر می شود که می تواند خدمات ارزنده ای در اختیار بشر قرار دهد. همواره این بحث وجود دارد که بشر هوش مصنوعی را ایجاد کرده و می تواند بر روی آن کنترل کند.

وی بیان داشت: متخصصان می گویند که هوش مصنوعی بخشی از توانمندی بشر است که بروز پیدا کرد تا بتواند کمک بیشتری به بشر کند.

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. سلام. پژوهشگاه رویان در حوزه هوش مصنوعی ورود کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo