کدام روغن ها برای پخت و پز مناسب تر هستند؟

کیاپرس/انتخاب روغن مناسب برای پخت و پز به روش و دمای پخت بستگی دارد اما میتوان گفت روغن زیتون و کانولا بهترین نوع روغن برای پخت و پز هستند.
به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر مونا گل محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان و متخصص تغذیه و رژیم درمانی، به مناسبت برگزاری پویش تغذیه با شعار (روغن سالم، غذای سالم، زندگی سالم)، تاکید کرد: روغن زیتون به هیچ عنوان برای سرخ کردن های عمیق نباید مورد استفاده قرار گیرد و در کل روغنهای مایع برای تهیه غذا مناسب هستند مثل روغن زیتون و کانولا ولی در کنار این روغن ها میتوان از روغنهای کنجد، هسته انگور، روغن ذرت و آفتابگردان هم در تهیه غذا استفاده کرد.
*چربی های مفید برای بدن!! *
دکتر گل محمدی افزود: چربیهای غیر اشباع به دو دسته تقسیم میشوند که دسته اول چربیهایی هستند که فقط یک باند دوگانه دارند و اصطلاحاً به آنها چربیهای موفا گفته میشود. این چربیها سطح کلسترول” بد” در خون را کاهش و منجر به افزایش سطح کلسترول “خوب” یا HDL در بدن می شوند.
به گفته وی منبع دریافت چربی موفا روغنهای زیتون، کانولا، آووکادو، بادام و آجیلها هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: دسته دیگر چربی ها که تعداد باندهای دوگانه آنها بیشتر از باندهای یگانه است، شامل چربیهای امگا ۳ و امگا ۶ هستند.
دکتر گل محمدی بیان کرد: چربیهای” امگا ۳” برای سلامت قلب بسیار مفید هستند. این چربی ها میتوانند التهاب را در بدن کاهش و به بهبود عملکرد حافظه و سلامت مغزی کمک کنند. این چربیها به ویژه در ماهیهای چرب مثل سالمون، ساردین، قزل آلا، بذر کتان، دانه چیا، شاهدانه و گردو یافت میشوند.
به گفته وی چربیهای “امگا ۶” هم در اکثر روغنهای گیاهی یافت می شود. این چربی ها برای حفظ سلامت پوست و ساختار سلولی مناسب هستند اما اگر دریافت این چربی ها بیش از اندازه و در تعادل با” امگا ۳” نباشد منجر به التهاب و مشکلات سلامتی خواهد شد.