باورهای غلط در مورد سلامت دهان و دندان

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به باورهای غلط در حوزه سلامت دهان و دندان اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند جرم‌گیری کار خوبی نیست، چون باعث برداشتن مینای دندان و لق شدن آن می‌شود.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر صالح دادمهر، افزود: گاهی از بیماران این جمله را می شنویم که من جرم‌گیری کردم و دندان هایم لق شد، این اتفاق در واقع به آن جهت رخ داده که دندان جرم زیادی داشته و پس از برداشتن جرم‌ها، دندان‌ها فاصله دار شد و دچار لق شدگی شده است؛ در حالیکه اگر جرم گیری انجام نمی شد، حجم زیاد جرم ها دندان را از بین می برد بنابراین جرم گیری سبب لق شدن دندان ها نمی شود.

دکتر دادمهر اضافه کرد: در مورد نخ دندان هم برخی تصور می‌کنند که سبب فاصله افتادن دندان‌ها می‌شود که این موضوع نیز صحت ندارد و چنانچه نخ دندان کشیدن به شیوه درستی انجام شود، این اتفاق نمی‌افتد.

وی افزود: همچنین در مورد مسواک زدن برخی افراد سعی می‌کنند طوری با فشار مسواک بزنند که دندان‌هایشان سفید شود اما اینکه بخواهیم با مسواک زدن دندان را سفید کنیم باور غلطی است، چون سبب ناصاف شدن سطح دندان و جذب بیشتر جرم‌ها خواهد شد؛ ضمن اینکه کشیدن مسواک با فشار روی دندان‌ها و لثه سبب سایش و تحلیل لثه‌ها می‌شود.

وی یادآور شد: بهتر است پس از مسواک زدن، سطح زبان را هم با فشار بسیار ملایم مسواک تمیز کنیم تا رنگدانه ها و باکتری هایی که احتمالا داخل پرزهای زبان باقی ماندند خارج شوند.