ریزه خواری نکنیم؛ روند پوسیدگی دندان را سرعت می بخشد

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف شیرینی جات ارتباط مستقیمی با پوسیدگی و تخریب دندان ها دارد, گفت: ریزه خواری و مصرف خوراکی هایی همچون لواشک، ترشیجات، نوشابه ها که محیط دهان را اسیدی می کنند، نیز اثر مخربی بر دندان ها دارد و روند پوسیدگی آنها را سرعت می بخشد.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر صالح دادمهر، افزود: کسانی عنوان می‌کنند علیرغم مصرف کم مواد قندی، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهانشویه باز هم دندان هایشان دچار پوسیدگی شده، وقتی توضیح بیشتری از آنها درمورد نحوه استفاده از مواد خوراکی جویا می شویم مشخص می شود که ریزه خواری دارند و مدام محیط دهان آنها در معرض ذرات و باکتری های ناشی از موارد خوراکی است که همین امر سبب تسریع روند پوسیدگی دندان ها می شود.

وی ادامه داد: رفتارهای مثبتی همچون مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه، توجه به رژیم غذایی و عدم ریزه‌خواری در حفظ سلامت دندان ها مهم است.

وی ادامه داد: در مورد بانوان باردار هم به دلیل مسائل بارداری و تغییرات هورمونی ممکن است مشکلاتی مثل بیماری‌های لثه اتفاق بیفتد و با توجه به حالت تهوعی که مادر باردار دارد، ممکن است نتواند از مسواک استفاده کند یا حالت تهوع سبب اسیدی شدن دهان او شود، لذا در این افراد جرمگیری در دوره بارداری و استفاده از دهانشویه فلوراید توصیه می شود.