آیا حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی امسال قطعی است؟/هزینه سلامت مردم از جیب به بالای ۶۰ درصد رسید

کیاپرس /نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی در امسال قطعی است؟ گفت: الان این موضوع روی میز دولت و مجلس قرار دارد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، فاطمه محمدبیگی در حاشیه مراسم افتتاحیه سمپوزیوم بین‌المللی “چشم‌انداز قانونگذاری و سیاستگذاری طب‌های سنتی” که در هتل قلب بیمارستان‌ شهید رجایی برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: به نظر می‌رسد که باید بررسی های بیشتری در این زمینه انجام گیرد.

وی ادامه داد: وقتی می خواهیم حذف ارز ترجیحی را داشته باشیم باید قبل از آن تمهیدات لازم را به دقت ببینیم، یعنی مابه التفاوت نرخ دارو و تجهیزات پزشکی باید به دقت دیده می شد.

وی گفت: متأسفانه آنچه ما حساب ‌و کتاب کردیم، آن چیزی نیست که در لایحه بودجه به آن پرداخته شده و به نظر می رسد با این وضع هم گرانی و هم تورم در حوزه سلامت را خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: سهم سلامت در بودجه باید افرایش پیدا کند و ما به التفاوت ارز ترجیحی که برای تجهیزات پزشکی و دارو کنسل می شود به شکل نشاندار برای تامین تجهیزات دارویی و دارو برای مردم استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه هزینه کرد مردم از جیب افزایش یافته است، گفت : هم در حوزه تامین تجهیزات پزشکی ، تهیه دارو ، اقلام پزشکی و موارد مصرفی درمانگاه و بیمارستان ها و هم در حوزه پوشش بیمه این موضوع رخ داد.

وی افزود: با ساختاری که در سیاستگذاری و تصمیم گیری مدیریت های کشور مواجه هستیم، به نظر می رسد آنان درک درست و عمیقی از جایگاه حوزه سلامت در زندگی مردم ندارند.

وی ادامه داد: در برنامه توسعه گذشته موضوعی به عنوان سهم مردم از جیب در نظر گرفته شد که ۲۵ درصد تعیین شده بود، نه تنها نتوانستیم آن را محقق کنیم بلکه الان بالای ۶۰ درصد هزینه کرد مردم از جیب را داریم.

وی تاکید کرد که دو حوزه سلامت و امنیت، محل تمرین و یادگیری نیست و به عبارتی محل بی تجربگی و آزمون و خطا نیست.

وی افزود: اگر بخواهیم جسم و جان مردم را حفظ کنیم یا به عبارتی امنیت، سلامت معنوی و اخلاقی مردم را همچنان حفظ کنیم در هیچ یک از این حوزه ها اجازه آزمون و خطا نداریم.

وی، مجلس را محل قانون گذاری دانست و از دولت خواست که در تدوین لوایح دقت بیشتری داشته باشند.

وی، لایحه بودجه سال آینده را بسیار ضعیف دانست و گفت: این موضوع باعث شده کار ما در مجلس خیلی زیاد شده اما تمام تلاش خود را می کنیم که این لایحه را اصلاح کنیم.