چگونه با دیابت خوب زندگی کنیم؟

image_pdfimage_print

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تمرکز شعار «با دیابت خوب زندگی کنیم» در هفته دیابت را توجه به بیمار سالم دانست و گفت: هم است که بیماران دیابتی بدانند که می‌توانند زندگی سالم و با کیفیتی داشته باشند.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سید وحید احمدی طباطبایی با بیان اینکه دیابت به بیماری همه گیری نهفته لقب گرفته است، گفت: دیابت، بیماری خاموش است که علامتی ندارد ولی نرم نرم مانند موریانه کار خودش را انجام می هد و عوارض بسیاری دارد؛ به عنوان مثال شایع ترین علت نابینایی در دنیا دیابت است و عوارض چشمی، کلیوی، قلبی، سکته های مغزی و عوارض عصبی، شایع ترین علت قطع پا به دلیل دیابت است.

وی با تاکید بر اهمیت توجه به کنترل وزن، رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی، مراقبت از پاها، ترک مصرف دخانیات و مصرف داروهای تجویز شده از سوی بیماران دیابتی، خاطرنشان کرد: کنترل وزن بسیار حیاتی است. بیماران دیابتی، به ویژه افرادی که اضافه وزن دارند، باید مطمئن شوند که وزن خود را کاهش دهند. این امر به کنترل بهتر دیابت کمک خواهد کرد.

استادیار گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: بیماران دیابتی بهتر است تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش و در عوض مقدار غذای مصرفی در هر وعده را کاهش دهند. این بیماران هرگز نباید یکی از وعده های اصلی غذا را حذف کنند به ویژه بیمارانی که دارو مصرف و یا انسولین تزریق می کنند.

دکتر احمدی طباططبایی با اشاره به لزوم کاهش مصرف میوه های شیرین در وعده های غذایی بیماران دیابتی، یادآوور شد: بهتر است بیماران دیابتی مصرف میوه هایی مثل انگور، خرما، توت و یا مصرف خشکبار شیرین مثل توت خشک را محدود اما از میوه های غیرشیرین و سبزی ها در وعده غذایی به مقدار زیاد استفاده کنند.

وی مصرف حبوبات در برنامه غذایی بیماران دیابتی را مفید دانست و گفت: بهترین نان برای بیماران دیابتی نان سبوس دار مانند نان سنگگ سبوس دار است و بیماران دیابتی نباید قند، شکر، آبنبات، شکلات، شیرینی، گز و امثال این موارد را مصرف کند. همچنین مواد نشاسته ای مانند نان، برنج، سیب زمینی و ماکارونی به میزانی که باعث افزایش وزن نشود، می تواند مصرف شود البته به صورت محدود.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بهتر است مصرف چربی‌ها در بیماران دیابتی کاهش یابد و این بیماران از سرخ کردن غذا خودداری کنند، غذاهایشان بیشتر آب پز و کباب پز باشد، از گوشت های کم چرب و نیز از شیر و ماست کم چرب استفاده کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo