سالانه حدود ۵۰ هزار نفر بر اثر تروما در کشور فوت می کنند

کیاپرس/رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار نفر بر اثر جراحت (تروما) در کشور جان خود را از دست می دهند که تصادف، سوختگی، برق گرفتگی، سقط جنین و مداخلات پزشکی غیر ضرور از عوامل اصلی آن است.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، حسن ابوالقاسمی در نشست خبری چهارمین کنگره ملی تروما افزود: متاسفانه بیشتر فوت شدگان ناشی از حوادث در سنین جوانی قرار دارند و باید گفت که از سال ۹۶ تاکنون تعداد مرگ و میر بر اثر تروما حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه آسیب ناشی از حوادث ممکن است فیزیکی، جسمی با روحی و روانی باشد، اظهار داشت: سیاستگذاران حوزه سلامت در کشور باید با ارتقای سواد سلامت و آموزش و اصول ایمنی به کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری کمک کنند.
درمان سریع مجروحان حوادث ۲۵ درصد از مرگومیرها جلوگیری میکند
مسعود خاتمی رئیس قطب ترومای کشور نیز در این نشست گفت: پژوهش و آموزش برای جلوگیری از مرگ و میر ناشی از تروما ضروریست زیرا درمان سریع مجروح حدود ۲۵ درصد از مرگ و میر ناشی از حوادث جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: وظیفه همه قطبها از جمله تروما در کشور جلب همکاری نخبگان، طراحی دورههای آموزشی، بومی سازی مراکز، برخورد با تروما، طراحی نظام استاندارد و ثبت مصدومان، تقویت نظام پژوهش و مدیریت رسانه است.
رئیس قطب ترومای کشور با تاکید بر اینکه امروز در زمینه کاهش حوادث ترافیکی به همت مسئولان نیاز داریم، گفت: کادر پزشکی با همان فعالیت و اقدامات پیشگیری در دوران دفاع مقدس امروز نیز باید در موضوع مهم حوادث ترافیکی کاهش و پیشگیری آن تلاش کنند.