نگرانی غیرعلمی از کاربرد پرتوها در پزشکی باید کاسته شود

اختصاصی – کیاپرس/استاد فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه نگاه ما به کاربرد پرتو در تشخیص و درمان نگاه کاملا علمی است، گفت: ما اصلا دوست نداریم سهل انگاری یا ساده انگاری در این زمینه وجود داشته باشد، همچنین تمایل نداریم ترس بی مورد از کاربرد تشعشات در پزشکی در جامعه وجود داشته که سبب نگرانی بی مورد شود.

دکتر علی شبستانی منفرد در حاشیه هفتمین کنفرانس بین المللی کاربردهای تصویری درپیش بالینی که همزمان با روز رادیولوژی در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد به خبرنگار کیاپرس، تاکید کرد: نگاه واقع بینانه مبتنی بر مستندات و مدارک علمی کاملا مد نظر همکاران ما است تا آسیبی به مردم نرسد.

وی با اشاره به نگرانی های جامعه در رابطه با استفاده از پرتو یون ساز در امر تشخیص و درمان پزشکی اعلام کرد : پرداختن اصولی و علمی به حرفه تصویربرداری و پزشکی هسته ای، رادیولوژی و رادیوتراپی این اطمینان را از نظر علمی به جامعه می دهد تا علاوه بر حصول بهترین کیفیت تشخیص و درمان، بیماران، کمترین مقدار دوز را دریافت کنند، به عبارتی افزایش دوز انجام آزمایشات پرتو پزشکی به هیچ عنوان مجاز نیست.

وی اظهارداشت: همه ما در شرایط عادی در حال پرتو گیری هستیم چون در محیط پرتوهای کیهانی و خاک وجود دارد که به آنها پرتوهای زمینه گفته می شود .

وی افزود: یک رادیوگرافی قفسه سینه معادل چند روز تابش گیری از محیط است و این مقایسه نگرانی بی مورد از آزمایشات ضروری پرتوپزشکی را کاهش می‌دهد.