۷٫۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند

کیاپرس/رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت از بیماری “دیابت” به عنوان اپیدمی بزرگ تاریخ نام برد و با تاکید بر اهمیت پیشگیری از ابتلای به این بیماری، از برگزاری هفته ملی اطلاع رسانی دیابت در کشور، خبر داد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر کوروش اعتماد به مناسبت فرارسیدن روز جهانی و هفته ملی «دیابت»، گفت: روز جهانی دیابت بزرگترین کمپین آگاهی از دیابت در جهان است که هر ساله ۱۴ نوامبر برگزار می شود. هدف از برگزاری روز جهانی دیابت که در سال ۱۹۹۱ توسط فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی راه اندازی شد، ترویج اهمیت اقدام هماهنگ برای مقابله با دیابت به عنوان یک مساله مهم بهداشت جهانی است.

وی افزود: این رویداد، مخاطبان جهانی بیش از یک میلیارد نفر را در بیش از ۱۶۰ کشور متحد می کند تا آگاهی از نیاز به مراقبت، آموزش و منابع برای حمایت از افراد مبتلا به دیابت را افزایش دهد.

دیابت؛ بزرگترین اپیدمی تاریخ

دکتر اعتماد با بیان اینکه افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان در سال های اخیر این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۵۳۷ میلیون بزرگسال (۲۰ تا ۷۹ سال) از مردم جهان مبتلا به دیابت هستند.

وی همچنین گفت: پیش بینی می شود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران بزرگسال به ۷۸۳ میلیون نفر برسد. بیش از ۱٫۲ میلیون کودک و نوجوان در جهان مبتلا به دیابت نوع یک هستند. در هر ۵ ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می دهد.

رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال ۲۰۲۱ بیش از ۶٫۷ میلیون نفر به دلیل دیابت جان خود را از دست داده اند، افزود: از سوی دیگر، ۵۴۱ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر و به موقع، اغلب آنها مبتلا به دیابت خواهند شد.

در ایران ۷٫۵ میلیون نفر مبتلا به دیابت اند

دکتر اعتماد درخصوص شیوع دیابت در ایران، بیان کرد: در کشور ما حداقل ۱۴٫۱۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند و تعدادشان بیش از ۷٫۵ میلیون نفر برآورد می شود؛ حداقل ۷۵ درصد افراد دیابتی در کشورمان از بیماری خود آگاه اند.