انسداد ریوی در سالهای آتی قربانیان بیشتری میگیرد

کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بااشاره به اینکه پیشبینی میشود تا پایان سال ۲۰۳۰ بیماریهای انسداد ریوی به عنوان یکی از سه عامل اصلی مرگ و میر معرفی شود، گفت: این در حالی است که در سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ این بیماری یکی از پنج یا شش عامل اول مرگ و میر بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاحیه دهمین کنگره بینالمللی بیماریهای ریه، مراقبتهای ویژه و سل، اظهار کرد: در این روزها توجه به بیماری های تنفسی در عرصه جهانی بیش از هر زمان دیگر است. تغییرات دموگرافیک، تغییرات اپیدمیولوژیک، تغییر در الگوی زندگی مردم، نوع ارتباطات بین مردم، ظهور بیماریهای نوپدید و بازپدید، تهاجم انسان به طبیعت و تغییرات اقلیمی از جمله عواملی است که میتوانند روی بیماریهای تنفسی و افزایش آنها موثر باشند.
کودکان؛ بخش عمدهای از مبتلایان به آسم در کشور
وی موضوع آسم در کشور را موضوع مهمی دانست و افزود: پیش بینی میشود در حال حاضر بین ۹ تا ۱۳ درصد بیمار مبتلا به آسم در کشور وجود داشته باشد. مهمترین نگرانی موجود این است که بخش عمدهای از مبتلایان به آسم را گروه سنی کودکان تشکیل میدهند. متاسفانه بین آلودگی هوا، میزان آلاینده ها و افزایش آسم در کشور ارتباطی مستقیم وجود دارد.
به گفته زالی، پژوهشها نشان میدهد در برخی شهرها با تغییر در میزان آلایندهها، میزان بیماریهای مربوط به آسماتیک رو به افزایش است.
وی با تاکید بر ضرورت تدوین پروتکلهای بیماریابی مبتنی بر بیماریابی کوتاه مدت اولیه برای حفظ سلامت کارگرانی که در شغلهای سخت و معادن فعالیت میکنند، گفت: یکی از محورهای اصلی این کنگره این است که حساسیت عمومی را نسبت به بیماریهای اینچنینی که قابلیت پیشگیری دارد، افزایش دهیم.
رییس دانشگاه بروز اضطراب و تغییرات روانشناختی ناشی از بیماریها ریوی را نیز مهم دانست و گفت: بیماران تنفسی از استرس، اضطراب و مشکلات مزمن رنج میبرند. این مشکلات باید در پروتکل درمانی افراد جایی داشته باشند.
بیمارستان مسیح دانشوری؛ تنها مرکز ارجاع بیماران ریوی در سطح کشور و منطقه
در این مراسم پیام دکتر علی اکبر ولایتی رییس دهمین کنگره بین المللی بیماریهای ریه، مراقبت های ویژه و سل نیز قرائت شد. چکیدهای از متن پیام به شرح زیر است:
“بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان یکی از مهمترین مراکز درمان سل و بیماریهای ریوی، ۲۴ سال است که به عنوان مرکز توبرکلوزیس با اعتبار جهانی مشغول به فعالیت است و از نظر تشخیص و درمان در منطقه و جهان نیز این بیمارستان حرف اول را میزند.
این مرکز به عنوان تنها مرکز ارجاع بیماران ریوی در سطح کشور و منطقه، به عنوان قطب برتر علمی سل و بیماریهای کشور و مرکز مرجع پیوند دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام بیش از ۵۰۰ پیوند قلب و پیوند ریه و ۸۰ پیوند کبد، مرکز همکار آموزش سل سازمان بهداشت جهانی شناخته میشود.”
تقدیر از سه مقاله برتر در دهمین کنگره بینالمللی بیماریهای ریه
دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر علمی این کنگره در این مراسم از ثبت ۱۸۰ مقاله خبر داد و گفت: از این تعداد ۹۰ مقاله پذیرفته که ۳۰ مقاله برای سخنرانی انتخاب شد و در پایان کنگره از سه مقاله برتر تقدیر میشود
وی ادامه داد: این کنگره ۴۸ پنل تخصصی دارد که در آنها بروزترین روشهای تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماریهای ریوی مورد بحث قرار میگیرد و استراتژیهای موجود در کشور بررسی میشود.
دهمین کنگره بینالمللی ریه، مراقبتهای ویژه و سل از ۲۵ تا ۲۷ مهرماه در مرکز همایشهای بینالمللی شهید بهشتی در حال برگزاری است.