کیاپرس/ارتقای سالمندی فعال به معنی ایجاد حمایت و توانمندسازی سالمندان در محیط زندگی خود در تمام طول مراحل زندگی براساس طیف وسیعی از ظرفیتهای کارکردی آنها است.
به گزارش کیاپرس از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه؛ روز جهانی سالمند برابر با اول اکتبر مصادف با نهم مهرماه در تقویم بهداشت کشور ثبت و بیانگر زحمات همکاران پرتلاش این حوزه است. در این راستا دکتر فرهاد فیروزبخت مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه در مصاحبه ای با روابط عمومی معاونت بهداشت عنوان کرد: جمعیت سالمندان ایران به سرعت در حال افزایش است که میتواند تاثیر قابل توجهی بر وضعیت کشور از نقطه نظر اقتصادی و اجتماعی داشته باشد.
وی ادامه داد: اکنون جهان در حال تغییر است و با افزایش سریعی در تعداد و نسبت جمعیت سالمندان رو به رو خواهد شد. در حالی که در سال ۱۹۷۵ افراد بالای ۶۰ سال ۳۵۰ میلیون نفر بوده است. در سال ۲۰۲۵ به ۱٫۵ میلیارد نفر و در سال ۲۰۵۰ به ۲ میلیارد نفر می رسد، گزارشات نشان میدهد که کشورهای در حال توسعه آسیایی سریعتر از سایر کشور ها در حال پیر شدن هستند.
فیروزبخت تصریح کرد: بنابراین ضرورت شناخت بیشتر سالخوردگان و برنامه ریزی فعال و مناسب می تواند فرصتی برای جامعه و سالمندان در راستای ارتقای کیفیت زندگی و سلامت آن ها شود.
وی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ عبارت است از ” سالمندی فعال، فردایی برای همه ” سالمندی فعال، یکی از ابعادی سالمندی است، سازمان بهداشت جهانی چنین عنوان کرده که کشورها در صورتی قادرند از عهده سالمندی برآیند که دولتها، سازمانهای جهانی و جوامع مدنی سیاستها و برنامههایی در رابطه با سالمندی فعال اتخاذ کنند.
فیروزبخت ادامه داد: ارتقای سالمندی فعال به معنی ایجاد حمایت و توانمندسازی سالمندان در محیط زندگی خود در تمام طول مراحل زندگی براساس طیف وسیعی از ظرفیتهای کارکردی آنها است.
وی تاکید کرد: حفظ تندرستی و سلامت سالمندان، امری امکان پذیر بوده و نباید بیماری و ناتوانی را جزو جدایی ناپذیر سالمندی دانست. در این راستا مراقبت دوره ای سالمندان در کنار آموزش شیوه زندگی سالم می تواند با کاهش بار بیماری و افزایش امید به زندگی توأم با سلامت، به سالمندی سالم و فعال منجر شود.
فیروزبخت خاطرنشان کرد: برنامه مراقبت از سالمند به صورت یک برنامه با عنـوان بسته خدمات مراقبتهای ادغام یافته، سلامت سالمندان ویژه پزشک و غیر پزشک طـراحی شده است. در این راستا زمانی که سالمند به دنبال فراخوان به مراکز جامع سلامت مراجعه میکند، پس از تشکیل پرونده الکترونیک سلامت خدمات مورد نیاز را از سوی پزشک و مراقبین سلامت و کارشناسان روان و تغذیه دریافت میکند.