فشار خون بالا و افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر
بر اساس متاآنالیزی که روز چهارشنبه در مجله Neurology منتشر شد، افراد مبتلا به فشار خون بالا درمان نشده در مقایسه با افرادی که فشار خون بالا نداشتند و همچنین در مقایسه با افرادی که برای کنترل فشار خون خود از داروهای فشار خون استفاده میکردند، به ترتیب ۳۶ و ۴۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار داشتند.
زندگی با فشار خون بالا کنترل نشده ممکن است به طور چشمگیری خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را برای افراد ۶۰ ساله و بالاتر افزایش دهد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود ۴۶ درصد از ۱٫۲۸ میلیارد بزرگسال در سراسر جهان از ابتلا به فشار خون بالا بیخبر هستند. خبر خوب این است که با انجام برخی اقدامات ساده میتوان فشار خون را به طور قابل توجهی کاهش داد.
متأسفانه، بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا، داروهای خود را به طور منظم مصرف نمیکنند یا فشار خون مقاوم به درمان دارند. طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، از هر ۵ بزرگسال، تنها ۱ نفر شرایط خود را تحت کنترل دارد.
این متاآنالیز دادههای چهار ساله بیش از ۳۱۰۰۰ نفر با میانگین سنی ۷۲ سال از ۱۴ کشور از جمله استرالیا، برزیل، چین، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، ژاپن، کره، نیجریه، جمهوری کنگو، اسپانیا، سوئد و ایالات متحده آمریکا را بررسی کرد.
دکتر Matthew Lennon از دانشگاه نیو ساوت ولز در استرالیا و نویسنده ارشد این مطالعه، توضیح داد: “این مطالعه جهانی نشان داد که مصرف داروهای فشار خون با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در مراحل بعدی زندگی در ارتباط است.” نتایج نشان میدهد که درمان فشار خون بالا با افزایش سن یک عامل مهم در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر است.
این مطالعه هیچ تفاوت قابل توجهی بین جنسیت یا گروههای نژادی در مورد کنترل فشار خون و افزایش خطر ابتلا به آلزایمر پیدا نکرد. دکتر Lennon افزود: “این یک نتیجه بسیار امیدوارکننده است زیرا نشان میدهد که مراقبت بهینه برای یک گروه، برای گروههای دیگر نیز مشابه خواهد بود.”
با این حال، دکتر Andrew Freeman، مدیر پیشگیری و سلامت قلب و عروق در National Jewish Health در دنور، گفت: “آمار فشار خون ترسناک است.” او تأکید کرد که به طور متوسط به ازای هر ۲۰ امتیاز که یک نفر بالاتر از ۱۲۰ سیستولیک میرود، خطر یک رویداد قلبی عروقی دو برابر میشود.
دکتر Richard Isaacson، متخصص مغز و اعصاب پیشگیرانه، افزود: “فشار خون بالا کنترل نشده مدتهاست که با خطر بسیار بالاتر بیماری کلیوی، سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و زوال عقل در ارتباط است.”