پذیرش فراگیر دوره دکترای حرفه ای فیزیوتراپی/ ایران دومین کشوری که جامع ترین دوره دکترای حرفه ای فیزیوتراپی را اجرا می کند

کیاپرس /دبیر بورد فیزیوتراپی کشور گفت: راه اندازی دوره دکترای حرفه این حوزه در سال ۱۴۰۱ مصوب، در سال ۱۴۰۲ کوریکلوم آموزشی برای اجرا، ابلاغ و در سال جاری اولین دوره آزمون دکترای حرفه ای فیزیوتراپی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، اسماعیل ابراهیمی روز سه شنبه در نشست خبری چهارمین کنگره بین المللی و سی و پنجمین کنگره سالیانه انجمن فیزیوتراپی ایران، افزود: بعد از آمریکا، جامع ترین و کامل ترین برنامه دکترای حرفه ای فیزیوتراپی در ایران اجرا می شود.

وی بیان داشت: وضعیت فیزیوتراپی ما در امسال با یک جهش بسیار بزرگی همراه بوده و آن راه اندازی دوره دکترای حرفه ای در این حوزه است که پس از سالیان متمادی زحمت، مرارت و تلاش به دست آمد.

وی ادامه داد: بیش از ۱۹۰۰ نفر در این آزمون شرکت کردند که امکان جذب ۱۵۰ نفر از این افراد وجود دارد.

وی اظهار امیدواری کرد که تا ۱۰ روز آینده نتایج اولیه این آزمون اعلام خواهد شد تا پذیرفته شدگان رشته های خود را انتخاب کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: امسال در شش دانشگاه علوم پزشکی اقدام به پذیرش این افراد اقدام خواهیم کرد که شامل دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران و جندی شاهپور اهواز، شیراز و دانشگاه علوم بهزیستی است.

وی افزود: ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی ایران و تهران ۳۰ تا ۳۵ نفر است و سایر دانشگاه ها ۲۰ تا ۲۵ نفر پذیرش دارند که جمعا ۱۵۰ نفر جذب این دانشگاه ها خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه از این بعد هر سال این کار ادامه پیدا خواهد کرد، افزود: افراد با جذب دکترای حرفه ای می توانند با تکنیک های جدید ، برنامه های آموزشی بهتر، کاراموزی و کارورزی های بهتر، خدمات مطلوب تری به مردم ارایه دهند.

وی گفت: دوره دکتری حرفه ای در آمریکا به عنوان مادر فیزیوتراپی در دنیا به صورت آنلاین انجام می شود به عبارتی آموزش حضوری وجود ندارد اما در ایران در تلاش هستیم که با حضور دانشجویان در دوره، خدمات با علم و دانش و فناوری بالاتری به مردم ارایه شود.

به دنبال جذب دانشجو دوره دکترای حرفه را از کنکور سراسری هستیم

وی با اشاره به اینکه به دنبال جذب دانشجو دوره دکترای حرفه را از کنکور سراسری هستیم، گفت: در حال حاضر پذیرش این دوره از فیزیوتراپ های دارای مدرک لیسانس یا فوق لیسانس انجام می شود.

ابراهیمی ادامه داد: پس از انجام این مرحله جذب دوره لیسانس یا فوق لیسانس را کم یا حذف می کنیم و کنار پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی اقدام به پذیرش دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی می کنیم.

وی تاکید کرد: قسمت عمده این موضوع به تصویب رسیده که امیدواریم در آینده نزدیک مصوب و اجرایی شود.

دبیر بورد انجمن فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه بیشترین صدمات دیسک در ورزش صبحگاهی رخ می‌دهد، هشدار داد: نرمش در ورزش صبحگاهی باعث بروز بیشترین صدمات دیسکی شده و ۳۰۰ درصد شانس پارگی دارد.

ابراهیمی افزود: هنگام غروب نیز عضلات خسته است و ۸۰ درصد پارگی رباط ها در صبح و غروب وجود دارد، باید نیم ساعت آهسته راه بروید چون دیسک به میزان ۵۴ درصد کاهش می یابد .

وی با هشدار به اینکه دانش آموزان در معرض خطر ابتلا به دیسک هستند، گفت: دانش آموزان به دلیل استفاده زیاد از موبایل به مدت‌ طولانی سرشان پایین بوده و ستوان فقرات آنها دیسک پیدا می کند.

ابراهیمی ادامه داد: همچنین مهمترین علت محرومیت‌های شغلی که ۸۰ درصد افراد به گونه‌های مختلف درگیر آن هستند، اختلالات اسکلتی عضلانی است و در اینجاست که فیزیوتراپی و اقدامات پیشگیرانه آن قبل از رسیدن به مرحله ناتوانی معنای بهتری پیدا می‌کند.

فیزیوتراپی خط اول درمان شناخته می شود

ایرج عبدالهی ، رییس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران در ادامه این نشست گفت: فیزیوتراپی در برخی از کشورها از جمله آمریکا به عنوان خط اول درمان شناخته می شود، یعنی بسیاری از بیمارانی که دچار کمردرد حتی قبل از مراجعه به پزشک می توانند به فیزیوتراپیست مراجعه کنند.

وی افزود: فیزیوتراپی به عنوان یک درمان بی عارضه یا بسیار کم عارضه شناخته می شود و به همین دلیل اهمیت فوق العاده ای پیدا کرده است. درمان غیردارویی و غیر جراحی بسیار از بیماری های اسکلتی و عضلانی توسط این حوزه قابل انجام است.

وی ادامه داد: خوشبختانه سطح علمی فیزیوتراپی در کشور بسیار خوب است، در منطقه بی رغیب هستیم و حتی قابل رقابت با بسیاری از کشورهای اروپایی می باشیم.

وی ادامه داد: سطح علمی فیزیوتراپی ما به مدد اساتید برجسته دانشگاه های ما در حد مطلوبی است.

پرهام پارسانژاد فیزیوتراپیست نیز در این زمینه گفت: ۸۰ درصد مردم در طول عمر به کمردرد مبتلا می شوند که ۲۰ درصد از آنها مزمن می شود .

وی افزود : ۹۵ درصد کمردردها برای درمان نیازی به جراحی ندارند و با اقدامات غیرجراحی درمان می شوند.

وی با تاکید بر اینکه ورود افراد غیر حرفه ای به بحث فیزیوتراپی در منازل ممنوع است، گفت: بیماران حتما کارت عضویت فیزیوتراپیست ها را قبل از ورود به منزل رویت کنند.

محمد رضا پوراحمدی دبیر علمی چهارمین کنگره بین المللی و سی و سومین کنگره سالیانه انجمن فیزیوتراپی ایران نیز گفت: قولنج شکاندن و درمان مفصل به شکل سنتی ممنوع است، درمان جا انداختن مفصل در حوزه های طب فیزیکی و توانبخشی منوط گذراندن دوره های آموزشی بوده و متاسفانه این موضوع توسط افراد غیر حرفه ای در فضای مجازی باب شده است که خطرناک است.

فیزیوتراپیست همایون آبائی دبیر اجرایی چهارمین کنگره بین المللی وسی وپنجمین کنگره سالیانه فیزیوتراپی ایران در این نشست گفت : حدود ۴۰۰۰ فیزیوتراپیست در ۳ روز کنگره که از چهارم تا ششم مهر ماه ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد ؛شرکت خواهند کرد و با جدیدترین دستاوردهای علمی در حیطه فیزیوتراپی آشنا خواهند شد.

وی ادامه داد : این کنگره بزرگترین نمایشگاه تجهیزات فیزیوتراپی وپزشکی و توانبخشی و ورزشی را به همراه دارد و همکاران گرامی می توانند در حاشیه کنگره از آن دیدن فرمایند

وی عنوان کرد : یکی از پنل های مهم این کنگره پنل تخصصی سالمندی است که با توجه به شعار سازمان بهداشت جهانی ، پیری از اندام‌های تحتانی شروع میشود و متاسفانه در کشور ما تحرک با توجه به نوع زندگی مردم جامعه کم شده و با توجه به اینکه فیزیوتراپیستها متخصصین علم حرکت هستند نقش بسیار مهمی در به تاخیر انداختن آن خواهند داشت
مسئول کمیته حقوقی انجمن علمی فیزیوتراپی ایران اعلام کرد: رشته فیزیوتراپی در گروه‌های پزشکی یکی از رشته‌هایی است که بیشترین درمان را در منزل دارد. متاسفانه بیشترین دست اندازی را در این رشته میبینیم و افراد فاقد صلاحیت با تبلیغات در فضای مجازی مردم را اغفال می کنند و وارد حیطه درمان می شوند.

توصیه ما به مردم عزیزمان این است حتما جهت جلوگیری از آسیب توسط افراد فاقد صلاحیت؛ کارت نظام پزشکی و کارت عضویت انجمن این افراد را چک کنند و در صورت بروز هرگونه تخلف موارد را جهت پیگیری به مراجع ذیصلاح از جمله معاونت درمانهای دانشگاههای علوم پزشکی ؛سازمان نظام پزشکی وانجمن فیزیوتراپی ایران اعلام نمایند.

وی در خاتمه متذکر شد مهمترین راه مقابله با افراد فاقد صلاحیت دخالت در امر درمان را آگاهی آحاد جامعه دانست و تاکید کرد اصحاب رسانه دراین بین نقش بسیار مهم وتاثیر گذاری دارند

چهاردهمین کنگره بین المللی و سی و پنجمین کنگره سالیانه انجمن فیزیوتراپی ایران ۴ تا ۶ مهرماه در سالن همایش هتل المپیک برگزار می شود.