ارائه شواهد جهت کاهش بار بیماری دیابت و پاسخگویی نظام سلامت در ارائه خدمات جامع و موثر به افراد مبتلا به دیابت با تمرکز بر سطح مراقبتهای بهداشتی اولیه (PHC) و همچنین تولید شواهد و دادههای سلامت در خصوص پوکی استخوان در منطقه مدیترانه شرقی به درخواست سازمان بهداشت جهانی و تحت هدایت آن دو رکن اصلی این همکاری خواهند بود.
مرکز تحقیقاتی همکار سازمان جهانی بهداشت مؤسسه ای است که توسط این سازمان بهعنوان جزیی از یک شبکه بین المللی همکار و در حمایت از برنامه های این سازمان در سطح ملی، منطقه ای و بینالمللی انتخاب شده است. این مراکز به عنوان مراکز حامی برنامه های سازمان جهانی بهداشت در امور مربوط به سلامت عمل میکنند . امروزه، تعداد این مراکز به ۷۴۶ مرکز در بیش از ۸۰ کشور دنیا رسیده است.
سازمان بهداشت جهانی ۶ دفتر منطقه ای دارد و ایران در منطقه مدیترانه شرقی قرار گرفته است. ۲۲ کشور تحت پوشش دفتر منطقه مدیترانه شرقی قرار دارند و دفتر این سازمان در مصر (قاهره) قرار دارد.
انتخاب پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم به دلیل اجرای موفق فعالیتهای ملی و بین المللی در زمینه آموزش و پژوهش در مدیریت بیماری های دیابت و استئوپروز و رعایت ضوابط و استانداردهای این سازمان در دوره های همکاری پیشین نجام شده است. این افتخار بزرگ، نشان از تلاشهای مستمر پژوهشگران و متخصصان این پژوهشگاه در جهت ارتقای سطح سلامت جامعه و نیز جایگاه برجسته ایران در عرصه تحقیقات پزشکی و بهداشتی زمینه دیابت و پوکی استخوان است.