به گزارش کیاپرس به نقل از مهر، اخیراً نامهای با امضای علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، خطاب به رئیس جمهور منتشر شده که نشان میدهد وزارت بهداشت با اجرای برنامه سلامت خانواده، دچار موازی کاری شده و از ریل اصلی شبکه بهداشتی درمانی کشور، خارج گردیده است.
در همین حال، عباس علی پور رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که شبکه بهداشتی درمانی مهمترین ساختار نظام سلامت در کشور است، گفت: تمام تلاش ما این است که هر اقدامی که انجام میشود در بستر شبکه بهداشت صورت گیرد.
وی بر تقویت شبکه بهداشتی در کشور تاکید و تصریح کرد: با توجه به تغییر الگوی خدمات دارای اولویت از سطح روستایی به سطح شهری، در بحث جمعیت و دسترسیهای روستایی و…، ما نیازمند به روز رسانی تجهیزات، و نیز تقویت زیرساختها هستیم و در سال ۱۴۰۳ هدفگذاری و برنامه ریزیها در این زمینه صورت گرفته است.
اما، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، در نشست مشترک با معاون و مدیران حوزه بهداشت وزارت بهداشت، بر تکمیل و ارتقا شبکه بهداشتی درمانی تاکید و تصریح کرد: همه برنامهها باید بر همین محور باشد و عناوین دیگر جایگزین آن نشود.
اصرار مرندی بر عدم جایگزینی عناوین دیگر با شبکه بهداشتی درمانی کشور، اولتیماتوم به وزارت بهداشت تلقی میشود که نمیبایست از برنامههای موازی در حوزه بهداشت استفاده کرد.
از همین رو، در نامهای به رئیس جمهور، این گلایه را مورد اشاره قرار داده و عنوان داشته که وزارت بهداشت نسبت به ارتقای شبکه بهداشتی درمانی کشور، بی اعتنا بوده و برنامهای ضعیف به نام سلامت خانواده و نظام ارجاع را در پیش گرفته است.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: برنامه سلامت خانواده جزئی بسیار کوچک از برنامههای وسیع و جامع تأمین، حفظ و ارتقای سلامت آحاد جامعه در قالب شبکه بهداشتی درمانی کشور است.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران تاکید کرد: عدم توجه به راهکارهای اصلاحی و اساسی که همه آنها در سیاستهای کلی سلامت، ابلاغی رهبری در سال ۱۳۹۳ آمده است؛ باعث ناکارآیی نظام سلامت و خدای نکرده تلقی ناکارآمد بودن دولت خواهد بود.
به نظر میرسد، مرندی با نوشتن این نامه، خواسته حجت را بر وزارت بهداشت تمام کند. زیرا، در پایان نامه خود به رئیس جمهور، دستور توقف برنامههای بی ثمر و احیاناً مضری چون سلامت خانواده و نظام ارجاع را خواستار شده است.