هدفگذاری سیاست ۳ کشت در استانهای شمالی کشور
کیاپرس سیاستگذاری جدی این وزارتخانه برای تامین نیازهای غذایی و درآمد کشاورزان استانهای شمالی کشور را هدفگذاری برای توسعه کشت در زمینهای زراعی به سه کشت در سال اعلام کرد.
به گزارش کیاپرس به نقل از مازندباچ “علیرضا مهاجر” شامگاه ۱۵ بهمن ماه دربازدید از سایت الگویی کشت علوفه در مرکز ترویج و توسعه فناوری نظام شالیزاری دکتری امیرلاریجانی در محمودآباد گفت: درحال حاضر دو کشت از جمله دانههای روغنی و برنج انجام میشود و امکان کشت سبزی پس از برداشت برنج به عنوان کشت سوم برای تامین بخشی از نیاز مصرفی خانوارها و نیز تامین نیاز علوفهای خوراک دام وجود دارد.
وی اضافه کرد: البته پیاده کردن این سیاست و راهبرد مهم وزارت جهاد کشاورزی که برنامه اصلی دولت نیز هست، توسعه تجهیز و یکپارچه سازی شالیزارها در استانهای شمالی کشور است.
معاون امور زراعت وزیرجهادکشاورزی با اشاره به اینکه سایت الگویی کشت چند رقم علوفه در مرکز ترویج و توسعه فناوری نظام کشاورزی درمحمودآباد به نتیجه رسیده و در مرحله ترویج و الگوی کشت برای معرفی به کشاورزان برای کشت قرار دارد، گفت: یکی از مشکلات جدی درحال حاضر در کشور کمبود پروتئین گوشتی قرمز مورد نیاز خانوادهها است.
مهاجر ادامه داد: مشکل اصلی این کمبود نیز تامین نشدن علوفه مورد نیاز دامها است که باید این مشکل با سیاستهای جدید برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد از تولیدات کشاورزی کشور، شامل ذرت علوفهای، جو و علف مربوط به خوراک دام است، گفت: علاوه بر ۴۰ درصد تولیدات کشاورزی کشور، ۲۰ درصد از نیاز محصولات خشک مانند ذرت، جو و کنجاله به پرورش دام مربوط میشود.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاوزی همچنین با تاکید براینکه نیاز به محصولات سالم از جمله کشتهای پاییزه و زمستانه شامل سبزیجات، اسفناج، جعفری و شبید مورد استقبال هر روز مردم است، افزود: در مرکز آموزشی ترویج و توسعه فناوری نظام شالیزاری محمودآباد، که زیر نظر سازمان تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی فعالیت میکند، معرفی الگوهای مناسب کشت به کشاورزان است.
مهاجر افزود: در راستای عملیاتی شدن سیاستهای چند کشت درکشور، علاوه بر جلوگیری از تغییرکاربری زمینهای زراعی، این مساله باعث افزایش درآمد برای کشاورز و تامین امنیت غذایی شهروندان و نیز کاهش واردات خوراک دام خواهد شد.