سیر و پیاز، رفلاکس و IBS را تشدید می‌کنند

یک فوق تخصص کبد و گوارش گفت: سیر و پیاز تشدید کننده بیماری‌های رفلاکس معده و IBS هستند.

به گزارش کیا پرس: دکتر سمیه خیاطیان، فوق تخصص کبد و گوارش در گفت‌وگو با رادیو سلامت گفت: تأثیر سیر و پیاز در زخم‌های گوارشی از جمله زخم معده و زخم اثنی‌عشر ذکر نشده است، اما تشدیدکننده بیماری‌های IBS و رفلاکس هستند.

او درباره چگونگی ایجاد زخم‌های گوارشی توضیح داد و گفت: ابتدا در دستگاه گوارش التهاب ایجاد می‌شود که این التهاب در طولانی‌مدت باعث آسیب به بافت مخاطی شده و هنگامی که آسیب وارد شده بیش از ۵ میلی‌متر شود، آن وقت به آن زخم گوارشی می‌گوییم.

او گفت: علت اصلی ایجاد زخم‌های گوارشی ابتلا به عفونت میکروب هلیکوباکتر پیلوری و مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت مسکن‌ها است. داروهای مسکن در دسترس مانند ایبوپروفن، ژلوفن و مفنامیک اسید، باید محدود مصرف شوند، اما در صورت لزوم برای مصرف حتماً تحت نظر پزشک معالج استفاده شوند.

این فوق تخصص کبد و گوارش با اشاره به علائم زخم‌های گوارشی مانند درد سوزش سر دل، درد معده، سیری زودرس، استفراغ و مدفوع خونی ادامه داد: گاهی اوقات زخم‌های گوارشی بدون علامت هستند و فرد ممکن است با خونریزی گوارش به بیمارستان مراجعه کند.

او پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فراوری‌شده و همچنین مصرف غذاهای چرب و کم‌ادویه را ضروری دانست و توصیه کرد: افراد باید سیگار را کنار بگذارند و مصرف نوشابه و غذاهای آماده را به حداقل برسانند.

خیاطیان زمینه ژنتیک و سابقه خانوادگی سرطان‌های گوارشی در اقوام درجه یک را از عوامل خطر دانست و گفت: این افراد باید هر چند وقت یک بار غربالگری انجام دهند.

این فوق تخصص کبد و گوارش در پایان با تأکید بر تغذیه مناسب، رعایت بهداشت دست و بهداشت مواد غذایی، انجام ورزش و فعالیت بدنی خاطرنشان کرد: سبک زندگی سالم، سبب پیشگیری از اکثر بیماری‌ها از جمله بیماری‌های گوارشی می‌شود.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo