به گزارش کیا پرس : بهزاد ولی‌زاده، مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، درباره خطرات سیگارهای الکترونیکی اظهار کرد: سیگارهای الکترونیکی به دلیل داشتن نیکوتین سمی بوده و وابستگی به استعمال ایجاد خواهند کرد.

وی افزود: علاوه بر ضرر مصرف سیگارهای الکترونیک، گزارش‌هایی مبنی بر انفجار باتری این وسیله و شکسته شدن فک افراد مصرف‌کننده و همچنین آسیب جدی بر اعضای بدن مانند دهان و دندان رخ داده است.

ولی‌زاده ادامه داد: انفجار خودبه‌خودی باتری سیگارهای الکترونیکی سبب بروز حریق شده است. در دنیا گزارش‌هایی شده است مبنی بر بلعیدن مایع خوشبوی داخل سیگارهای الکترونیکی توسط فرزندان شش ماهه به دلیل در دسترس بودن این وسیله که سبب مرگ آن‌ها شده است.

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت بیان کرد: سیگارهای الکترونیکی اعتیاد آور بوده و هدف از تولید آن‌ها ایجاد وابستگی زیاد به مصرف در بین افراد به ویژه جوانان است. در مکان‌هایی که مصرف سیگار ممنوع شده است، استعمال سیگار الکترونیکی آزاد است!

وی ادامه داد: در بیشتر کشورهای دنیا مصرف سیگارهای الکترونیکی را در اماکن عمومی ممنوع کرده‌اند. این نوع سیگار به بهانه ترک دخانیات وارد بازار شده است؛ اما به هیچ عنوان ثابت نشده است که مصرف سیگارهای الکترونیکی سبب قطع مصرف سیگار معمولی و کاهش وابستگی می‌شود.

ولی‌زاده افزود: آثار زیانبار مواد معطر موجود در سیگارهای الکترونیکی مانند همان مواد در قلیان است که ترکیبات حلقوی سرطان‌زا داشته و به مرور باعث ابتلای افراد به سرطان ریه می‌شود.

وی اضافه کرد: سیگارهای الکترونیک نیز به دلیل داشتن نیکوتین سمی بوده و وابستگی به استعمال در بین افراد مصرف‌کننده ایجاد خواهند کرد. استعمال سیگارهای الکترونیکی مقدمه‌ای برای مصرف سیگار و قلیان به خصوص برای جوانان خواهد بود.

ولی‌زاده در پایان گفت: در حال حاضر مردم و به خصوص جوانان این تصور اشتباه را دارند که سیگار الکترونیک، بی‌ضرر یا آسیبش کمتر از سیگارهای معمولی است که این موضوع کاملا اشتباه است.

کلمات کلیدی : سیگارهای الکترونیکی, خطرات سیگارهای الکترونیکی, اعتیاد, سرطان, قلیان, نیکوتین, جوانان

اشتراک این خبر در :