کیاپرس /دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت ضمن اشاره به لزوم هرچه نزدیکتر شدن روابط موسسه فینلای و انستیتو پاستور و لزوم تشکیل جلسات علمی سالانه، گفت: با توجه به نمونه موفق همکاری‌های گروه پنج در منطقه خاورمیانه، پیشنهاد می کنیم گروه مشابه در منطقه امریکای لاتین با مشارکت ایران و ۴ کشور کوبا، ونزوئلا، نیکاراگوئه و مکزیک، برای توسعه همکاری های بهداشتی، درمانی و مقابله با پاندمی ها و بحران ها، تشکیل شود.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر نیکنام در دیدار با دکتر ویسنته رئیس موسسه فینلای کوبا افزود: همکاری علمی ایران و کوبا در حوزه سلامت، جایگاه ویژه ای در روابط دو کشور دارد.

وی بر توسعه همکاری‌های سیاسی، علمی و همه جانبه ایران و کوبا از جنبه های مختلف تاکید کرد و گفت: البته همکاری‌های علمی دو کشور به ویژه حوزه سلامت و بیوتکنولوژی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

وی با بیان این که اسناد مختلی در حوزه های مختلف میان دو کشور منعقد گردیده است ولی بهترین آنها قراردادی است که میان ایران و انستیتو پاستور منعقده شده، افزود: خوشبختانه این قرارداد منتج به تولید شده و در حد امضای سند باقی نمانده است.

دلیل همکاریهای خوب دو کشور ارتباطات خوب رهبران دو کشور است

دکتر ویسنته، رئیس موسسه فینلای کوبا نیز ضمن اشاره به نظر ویژه فیدل کاسترو به همکاری با ایران، اذعان داشت: کشورهای مطرح آمریکای لاتین همچون برزیل، آرژانتین، کلمبیا بارها برای همکاری با فینلای در تولید واکسن ها پیشقدم بودند ولی ما ایران را انتخاب کردیم و سال به سال نیز بر اراده طرفین بر توسعه این همکاری‌ها افزوده می شود.

وی از پیشنهاد دکتر نیکنام برای تشکیل گروه ۵ در منطقه آمریکای لاتین نیز استقبال کرد. 

دکتر سروری رئیس انستیتو پاستور نیز ضمن اشاره به امضای تفاهمنامه متمم قرارداد پنوموکوک با دکتر ویسنته در حضور روسای محترم جمهور دو کشور، بر برنامه های آتی دو موسسه برای توسعه همکاریها تاکید کرد.

در پایان این دیدار لوح تقدیر از پروفسور ویسنته و موسسه فینلای بابت تامین واکسن کووید مورد نیاز کشور در شرایط اوج همه گیری کرونا به امضای مقام عالی وزارت از سوی آقای دکتر نیکنام به دکتر ویسنته اهداء شد.

در این دیدار دکتر یوری نماینده مجلس کوبا و قائم مقام موسسه فینلای و خانم دکتر درود معاون انستیتو پاستور حضور داشتند.

اشتراک این خبر در :