اختصاصی – کیاپرس /رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت : برخی عوامل باعث بروز یا تشدید ریفلاکس می شوند که پرخوری، سریع غذا خوردن و کامل نجویدن غذا یا غذا خوردن با استرس و نگرانی و مصرف غذاهای بسیار چرب، تند و شور و پر ادویه (فست فود) از جمله آنهاست.

دکتر محمدعلی ابیضی در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس بیان داشت: مصرف انواع سس های چرب و پرنمک (بخصوص سس قرمز)،مصرف مرکبات ترش (پرتقال و نارنگی ترش)، مصرف کافئین زیاد (شکلات، قهوه، نسکافه) از دیگر عوامل بروز یا تشدید بیماری است.

وی افزود: مصرف زیاد چای، بخصوص اگر پررنگ بوده و تازه دم نباشد، مصرف نان هایی که خمیر آنها بخوبی نمی پزد مثل نان باگت، نان سفید و نان بربری، چاقی و افزایش وزن و دراز کشیدن در فاصله کوتاه پس از صرف غذا از مهمترین عوامل بروز یا تشدید این بیماری هستند.

ابیضی افزود: نوشیدن مایعات همراه غذا، سیگار کشیدن و مصرف دخانیات، مصرف الکل و نوشابه های گاز دار ، استرس، فشار روانی و عصبی و پوشیدن لباس تنگ هم از دیگر عوامل مهم بروز و تشدید بیماری است.

وی با طرح ابن سوال که چرا ریفلاکس ایجاد می شود؟، گفت: علت ایجاد ریفلاکس هنوز به درستی مشخص نشده، اما در مواردی که اختلال عملکرد دریچه مری به معده وجود داشته باشد یا بعضا تخلیه معده به تاخیر افتد ریفلاکس رخ می دهد.

اشتراک این خبر در :