آنچه باید درباره واکسن HPV بدانید
کیاپرس /ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی بیش از ۱۵۰ نوع زیر گروه دارد که تعدادی از آنها در ناحیه مقعدی، تناسلی، حلقی و دهانی باعث ایجاد بیماری های خوش خیم و بدخیم می شوند، اما با تزریق واکسن می توان از بسیاری از این بیماری ها جلوگیری کرد.
به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این ویروس می تواند باعث زگیل یا سرطان ناحیه ژنیتالیال زنان (سرویکس، فرج و واژن) و آلت تناسلی در مردان و همچنین مقعد، حلق و دهان در هر دو جنس شود.
این واکسن به صورت عضلانی تزریق می شود و دفعات تزریق وابسته به سن افراد است، در افراد زیر ۱۵ سال با سیستم ایمنی نرمال در دو نوبت و در افراد بالای ۱۵ سال با سیستم ایمنی نرمال در سه نوبت با فاصله تزریق می شود.
این واکسن در مبتلایان به ویروس HIV و افراد مبتلابه نقص ایمنی در سه نوبت بدون ارتباط با سن با فاصله های ۰-۲-۶ ماه تزریق می شود.
در پروتکل های بین المللی شروع واکسیناسیون از سن ۹ سالگی تا ۴۶ سالگی برای زنان و ۹ سالگی تا ۲۱ سالگی برای مردا را مناسب ذکر کرده اند.
آیا بعد از واکسیناسیون باز هم به انجام تست پاپ اسمیرنیاز است؟ بله حتی درصورت تزریق واکسن،انجام پاپ اسمیر براساس برنامه کشوری لازم است که انجام شود، زیرا باید دانست به طور نادر انواع غیر شایع هم می توانند باعث تغییرات دهانه رحم شوند که در نهایت منجر به سرطان در فرد شود.
عوارض واکسن چیست؟
این واکسن کم عارضه است، ممکن است باعث التهاب، تورم و درد در ناحیه تزریق شود.
بعد از زدن واکسن بهتر است ۱۰ تا۱۵ دقیقه به صورت نشسته یا دراز کشیده در درمانگاه بمانید تا در صورت ضعف و غش مراقبت لازم از شما صورت گیرد.
در حال حاضر تجویز واکسن در حاملگی توصیه نمی شود ولی در صورت تزریق اتفاقی؛ تاکنون، عارضه جنینی گزارش نشده در نهایت این واکسن خطر خاصی نداشته و فواید مصرف آن بسیار زیاد است.