کیاپرس /معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه از هر ۶ نفر یک نفر در طول عمر خود مبتلا به سکته مغزی خواهد شد، گفت: سن ابتلای آن در کشور ما یک دهه پایین تر از میانگین جهانی گزارش شده است.
دکتر صوفیوند در گفتگو با سرویس علمی، پژوهشی اخبار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: واضح است که برنامه ریزی ها و زیرساخت های مناسب برای مدیریت این بیماری مهم و ضروری هستند.
وی گفت: علائم سکته مغزی که بطور ناگهانی ایجاد می شود شامل: ضعف یا هر گونه فلجی اندام ، ضعف در تکلم بیمار بصورت سنگینی زبان ، ضعف در عضلات صورت بصورت افتادگی گوشه لب ، سرگیجه خیلی شدید و تاری دید است.
صوفیوند با اشاره به اینکه اهمیت سکته مغزی به این علت است که ما زمان طلایی ۴٫۵ ساعت از شروع علائم برای درمان بیمار را از دست ندهیم تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه علائم سکته مغزی بیمار بایستی با اورژانس ۱۱۵ تماس حاصل نماید.
وی کنترل قند خون ، چربی خون و فشار خون و همچنین عدم استعمال دخانیات ، عدم استعمال الکل و مصرف لبنیات کم چرب ، مصرف انواع مختلف میوه و سبزی و مصرف متعادل برنج و سیب زمینی و مواد نشاسته ای را در پیشگیری از بروز سکته مغزی بسیار ضروری دانست.