کیاپرس/عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: اثرات استفاده از وسایل دیجیتال بر سلامت را می‌توان به سه دسته کلی تقسیم کرد. دسته تاثیرات جسمی مثل چاقی، افزایش وزن، مشکلات خواب، دسته تاثیرات شناختی مثل اختلال در تمرکز، یادگیری‌ در سنین بالاتر، اختلال در تعاملات اجتماعی و  دسته تاثیرات رفتاری و هیجانی که از جمله آنها، رفتارهای خشونت آمیز، پرخاشگری یا رفتارهای منفی مثل اعتیاد است.

به گزارش کیاپرس، دکتر مریم شیری افزود: یکی از آسیبهای استفاده بدون نظارت از وسایل دیجیتال توسط کودکان، بروز خشونت و پرخاشگری در آنها است.

وی گفت: تحقیقات نشان می‌دهد، کودکان به واسطه بازی یا تماشای صحنه ‌های خشونت آمیز در گوشی ‌های تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ ، حداقل به میزان ۱۱ درصد نسبت به سایر همسالان خود رفتارهای تهاجمی و حتی ضد اجتماعی نشان می‌دهند و حتی امکان اینکه  بخواهند، این رفتارهای خشونت آمیز را پس از تماشای محتوای‌های تصویری تقلید کنند، بسیار زیاد است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: از آسیب‌های دیگر، ایجاد پرخاشگری و خشونت در کودکان به واسطه وجود تصاویر حاوی این مفاهیم در بازی‌ها است. این پیامدها صرفا محدود به فیلم‌ها و بازی‌های کامپیوتری نمی‌شود، در دسترس بودن برخی اخبار هم باعث ترس و استرس در کودکان شده و تا مدت‌ها فکرشان را درگیر کند. تماشای این محتواها که نظارتی روی آن نیست در کودکان سنین بالاتر هم ممکن است باعث شود که تمایل آنها به مواد مخدر و حتی افزایش فعالیت جنسی پرخطر در سن پایین اتفاق بیافتد.

این کارشناس بیان کرد: وقتی کودکان زمان خیلی زیادی را صرف تماشا و بازی با وسایل دیجیتال می‌کنند، زمان طلایی که یک  فرصت برای تعاملات، رفتارهای سازنده و ارتباطات موثر با همسالان، دوستان و والدین خود را از دست می‌دهد.

وی افزود: زمانی که به نشستن و تماشای این محتواهای بی فایده می گذرد، باعث می‌شود که کودک علاوه بر آسیب‌های رفتاری دچار افزایش وزن، اختلال خواب و… شود. بنابراین توصیه می‌شود که والدین، محتوایی را که قرار است کودک مشاهده کند، قبلاً ببینند و حداقل یک بررسی کرده باشند که آیا این محتوا برای کودک یا فرزند آنها مناسب هست یا خیر؟. حتی در موقع تماشا بهتر که کنار آنها باشیم و بر روی کیفیت و کمیت برنامه یا بازی که مشغول آن هستند  نظارت کنیم.

وی ادامه داد: تغییراتی که در عادات غذایی کودک مثل تند غذا خوردن، میل شدید به فست فودها، به هم خوردن الگوهای خواب و حتی در کنار تغییرات عملکردی مثل رفتار پرخاشگرانه، تغییرات ساختاری در مغز که ممکن است برگشت ناپذیر باشد، هم از پیامدهای استفاده زیاد از وسایل دیجیتال مثل تلفن همراه در کودکان است.

اشتراک این خبر در :