کیاپرس/رئیس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان امام رضا(ع) و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: شایع‌ترین سرطان ‌های جوانان در کشور ما شامل سرطان‌ های خونی حاد ALL و کمتر  AML و بعد سرطان‌های خونی مزمن با شیوع کمتر هستند‌ و سرطان‌ های کلیه (ویلمز)، تومور‌های نوروژنیک، لمفوم سارکوم و پستان در جوانان و کودکان نیز دیده می‌شود.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر بابک نجاتی در دومین سمینار سرطان جوانان با بیان اینکه مباحث این سمینار در خصوص بیماری سرطان خون بخصوص در جوانان بود افزود: اکثر مردم بر این باور هستند که بیماری سرطان اکثرا در افراد مسن بروز می کند ولی وقتی گروهی از جوانان ۲۰ تا ۳۵ سال جامعه را در نظر می گیریم طیف عظیمی از این افراد به سرطان ها مبتلا می شوند.

وی با تاکید بر پیشرفت تکنولوژی های جدید و تغییر سبک زندگی در دنیای مدرن گفت: علل افزایش بیماری سرطان در بین اقشار جوان جامعه رعایت نکردن سبک تغذیه ای، عدم  ورزش و… است و این عوامل باعث شیوع انواع سرطان ها در جوانان شده است.

وی ادامه داد: این بیماری موجب شده است که این قشر نیازمند کمک ها و حمایت های  دیگران و سازمان ها باشند و موضوع سخنرانی سمینار نیز در خصوص لوسمی حاد و مزمن بود که از علائم  شایع این بیماری می توان به طحال بزرگ، تب، کاهش وزن و … اشاره کرد.

وی تشخیص زود هنگام در این نوع بیماری‌ها را ضروری دانست و گفت: برای تشخیص زود هنگام آزمایش خون ساده ضروری است و بیمار در صورت داشتن علائم باید به فوق تخصص خون انکولوژی مراجعه کند تا در این خصوص بررسی های ژنتیکی لازم انجام و درمان آغاز شود.

وی افزود: در خصوص علم پزشکی که ماهانه یک درمان جدید برای این بیماری ارائه می شود می توان گفت کلمه صعب العلاج و ناعلاج دیگر معنایی ندارد و در طی زمانهای گذشته بیش از یک دارو برای این بیماری وجود نداشت ولی الان با پیشرفت های علم پزشکی و دارویی دهها دارو برای این بیماری وجود دارد و در صورتی که این داروها در دسترس باشد و بیماران نیز با پیگیری های لازم و مراجعات منظم و مصرف درست داروها می توانند بر این بیماری غلبه کرده و درمان شوند.

رئیس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان امام رضا (ع) افزود: این بیماری بیشتر در سنین ۵۰ تا ۶۰ سال دیده می شود ولی در حال حاضر جوانان نیز دچار این بیماری می شوند.

اشتراک این خبر در :