اختصاصی – کیاپرس /رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سیگار علاوه بر مضرات متعدد، یکی از عوامل خطر مهم برای پوکی استخوان است.

دکتر افشین استوار در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس اظهار داشت: ترک سیگار و همچنین پرهیز از مصرف الکل از جمله مواردی است که در این زمینه به مردم توصیه می شود.

وی، تغذیه سالم رااز جمله موارد مهم برای پیشگیری از پوکی استخوان اعلام کرد و گفت: افراد باید به مقدار کافی کلسیم در رژیم غذایی خود قرار دهند، به همین دلیل توصیه می شود که از غذاهایی استفاده کنند که سرشار از کلسیم باشد.

وی بیان داشت: افراد باید از میزان ویتامین دی خود اطلاع داشته باشند. کسانی که کمبود ویتامین دی دارند مصرف مکمل آن توصیه می شود.

وی ادامه داد: بطور معمول ویتامین دی باید از طریق تابش نور خورشید بر پوست ساخته شود اما چون مواجه کافی با نور خورشید نداریم باید از مکمل استفاده کنیم.

درمانهای موثری برای پوکی استخوان وجود دارد

وی بااشاره به اینکه خوشبختانه درمانهای موثری برای پوکی استخوان وجود دارد، افزود: پزشکان با توجه به شدت، دلیل پوکی استخوان و متناسب با وضعیت بیمار ، سن و جنس داروی مناسب را تجویز می کنند.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: درمان دارویی برای مداوای پوکی استخوان وجود دارد.

وی بیان داشت: افرادی که پوکی استخوان دارند معمولا کمبود کلسیم و ویتامین دی هم دارند، این افراد باید مکمل ها را در کنار دارو استفاده کنند.

استوار افزود: به تنهایی مصرف مکملهای کلیسم و ویتامین دی درمان پوکی استخوان میسر نیست و باید آنها را در کنار داروها استفاده کرد.

وی گفت: درمان های غیر دارویی هم برای پوکی استخوان وجود دارد که از جمله آن اصلاح سبک زندگی است.

استوار بیان داشت: پوکی استخوان با کم تحرکی و کاهش فعالیت های بدنی همراه است، ورزش و فعالیت های بدنی هم به عنوان پیشگیری از پوکی استخوان و هم راهی برای افزایش تراکم استخوانی است.

وی افزود: پوکی استخوان یک بیماری خاموش که تراکم استخوان به تدریج با افرایش سن کاهش پیدا می کند و استخوان پوک و شکننده می شود، حتی ممکن است با ضربه معمولی، استخوان بشکند.

وی گفت: در دوران کودکی، نوجوانی و جوانی تراکم استخوان افزایش پیدا می کند و این موضوع تا حدود ۳۰ سالگی ادامه می یابد در حدود این سن تراکم یا توده استخوانی به حداکثر خود می رسد.

وی گفت: با افزایش سن به تدریج تراکم کاهش پیدا می کند به عبارتی هرچه سن افزایش پیدا می کند تراکم استخوانی کاهش پیدا می کند.

وی افزود: در زنان بعد از سنین یائسگی کاهش تراکم استخوانی تسریع می شود، لذا احتمال ابتلا به پوکی استخوان و به دنبال آن احتمال شکستگی در این افراد افزایش می یابد.

وی گفت: پوکی استخوان یک بیماری خاموش است و معمولا علامتی ندارد و بنابراین فرد از روی علائم بالینی، متوجه ابتلا خود به این بیماری نمی شود. در بسیاری مواقع اولین علامت ابتلا به پوکی استخوان، شکستگی است.

استوار بیان داشت: تشخیص قطعی پوکی استخوان با سنجش تراکم استخوان است و با معاینه بالینی و روش های آزمایشگاهی از جمله رادیولوژی نمی توان پوکی استخوان را بطور قطعی، تشخیص داد.

وی گفت: پوکی استخوان علامت اختصاصی ندارد تا از آن طریق بیماری را تشخیص داد به عبارتی علائم اختصاصی که بتوان بیماری را تشخیص داد، نداریم.

اشتراک این خبر در :