کیاپرس / وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفتی: ایران در بسیاری از شاخص های سلامت با فاصله از کشورهای منطقه جلوتر است و هیچ رشته ای در دنیا وجود ندارد که در جمهوری اسلامی ایران نداشته باشیم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر بهرام عین الهی روز جمعه در مراسم اختتامیه بیست و چهارمین کنگره ملی و دهمین کنگره بین المللی پژوهش و فناوری دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور در سالن همایش برج میلاد افرود: در نشست های بین المللی، سازمان بهداشت جهانی یا در کنفرانس های مختلف خارجی که با وزرای بهداشت مواجه می شوم، آنها اذعان می کنند که جمهوری اسلامی ایران قوی ترین حوزه سلامت منطقه را دارد.

وی بیان داشت: بعد از ۴۴ سال از پبروزی انقلاب، توانستیم افتخارات بسیار بزرگی را کسب کنیم.

عین الهی افزود: در رژیم شاهنشاهی فقط ۸ دانشگاه علوم پزشکی داشتیم و تعداد رشته های فوق تخصصی ما به تعداد انگشتان یک دست نبود اما در سایه ایثارگری مردم عزیرمان به پیشرفت های بزرگی دست یافتیم و تعداد دانشگاه ها و متخصصان پزشکی بسیار بیشتر شده است.

وی به تعداد مراکز تحقیقاتی در کشور اشاره کرد و گفت: در کشور ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی سلامت فعال است و معتقدم که در این مراکز دانشجویان باید به کارهای پژوهشی بپردازند.

وی ادامه داد: پژوهش برای دانشجویان علوم پزشکی امری واجب است و معتقدم که دانشجویان باید روش های تحقیق را به درستی بدانند. در پژوهش دانشجویان باید به دنبال یافته های علمی باشند و برای انجام این کار باید تحقیق و پژوهش کنند.

وزیر بهداشت افزود: بانک اطلاعاتی قوی باید تشکیل شود تا اطلاعات در اختیار استادان و دانشجویان علوم پزشکی قرار بگیرد. یک محقق باید با استفاده از اطلاعات ، یک شیوه نوین و روشی جدید را ایجاد کند و در ایده پردازی مولفه منطق از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی اضافه کرد: در درسنامه علوم پزشکی باید چند واحد تحت عنوان روش تحقیق در دانشگاه های علوم پزشکی گنجانده شود.

وی گفت: اعضای هیئت علمی می تواند شتاب تولید علم را به جلو به پیش ببرد. دانشجو باید به خوبی مهارت های لازم را در دوران تحصیل فرا بگیرد.

وی به پشرفت های کشور در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: در دوران شیوع بیماری کرونا شش نوع واکسن کرونا توسط محققان کشور تولید شده که افتخار بزرگی است.

 

بسیاری از کشورها تمایل دارند با ایران در حوزه دارو و تجهیزات همکاری کنند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه مراسم اختتامیه بیست و چهارمین کنگره ملی و دهمین کنگره بین المللی پزوهش و فناوری دانشجویان علوم پزشکی در جمع خبرنگاران گفت: بسیاری از کشورهای همسایه یا دورتر متقاضی هستند که با ایران در حوزه دارو و تجهیزات همکاری کنند.

عین الهی اظهار داشت: برخی از دستاوردهای ایران را آقای رئیس جمهور یا خودم به کشورهای دیگر می بریم که آنها از این طریق با علم و کارهای دانش بنیان کشور آشنا شوند.

وی با اشاره به اینکه ما امروزه در بسیاری از مشکلات و نیازهای جامعه نیاز به پژوهش داریم، گفت:درحوزه سلامت مشکلات بسیار زیادی درحوزه هایی مانند دارو، آموزش و بهداشت داریم و حضور دانشجویان با شور، شوق و علاقمندی که دارند، می تواند تحول خوبی در این زمینه ایجاد کند.

وی ادامه داد: ۲ هزار و ۱۸۲ مقاله به دبیرخانه بیست و چهارمین کنگره ملی و دهمین کنگره بین المللی پژوهش و فناوری دانشجویان علوم پزشکی ارسال شده است، این موضوع نشان دهنده علاقمندی دانشجویان به حوزه پژوهش و فناوری است .

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اختراعات خوبی دانشجویی به این رویداد علمی ارسال شده است، افزود: حضور ۴۸ اختراع در این کنگره کار بزرگی است. این دانشجویان می توانند در قالب شرکت های دانش بنیان خدمات ارزنده ای به کشور کنند،همچنین ۸۲ طرح فناورانه به این کنگره ارایه شده است.

وی با اشاره به اینکه نمایشگاه خوبی در حاشیه این کنگره برپا شده است، گفت: اینگونه رویدادهای علمی زمینه ساز اولیه کارهای دانش بنیان در کشور است.

اشتراک این خبر در :