غذاهای پرچرب علائم آنفولانزا را تشدید می کند
کیاپرس /علی اسدللهی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، به بیماری سرماخوردگی اشاره کرد و گفت: هیچ راه کاملاً مؤثری برای جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی وجود ندارد. در بسیاری از موارد علائم آلرژی فصلی و سرماخوردگی شباهتهای بسیاری با یکدیگر دارند و به همین دلیل، با هم اشتباه گرفته میشوند.
وی افزود: سرماخوردگی آنفلوانزا و کرونا، یک دوره بیماری مشخص دارند و فرد با تغییر مکان خود یا مصرف آنتی هیستامینها نمیتواند تغییری در علائم خود ایجاد کند.
اسداللهی در خصوص تفاوت بین علائم بیماریهای آنفولانزا و سرماخوردگی، گفت: علائم آنفلوانزا به صورت ناگهانی ظاهر میشوند و توانایی فرد برای فعالیتهای روزانه خود را تحت تأثیر قرار میدهد، به صورتی که فرد میتواند اولین روزی که علائم بیماری در وی ظاهر شده است را به خاطر بیاورد،اما علائم سرماخوردگی تدریجاً ظاهر می شوند و در اکثر موارد فرد در روزهای ابتدایی ابتلاء به سرماخوردگی، به راحتی به فعالیتهای روزمره خود میپردازد.
اسداللهی ادامه داد: تزریق دگزامتازون در مراحل اولیه بیماریهای ویروسی به هیچ وجه توصیه نمیشود، زیرا این دارو همراه با کاهش التهاب در بدن، واکنش سیستم ایمنی به ویروس مهاجم را کاهش میدهد و در نتیجه سرعت تکثیر ویروسها، افزایش مییابد.
اسداللهی در خصوص تغذیه در دوران نقاهت بیماری آنفلوانزا، گفت: بهتر است از مصرف غذاهای چرب و فست فود دوری کنید، زیرا اینگونه غذاها میتوانند، علائم شما را بدتر کنند. بسیاری از افراد هنگام ابتلاء به بیماری آنفولانزا به استفاده بیش از حد از مکمل و ویتامینهای مختلف میپردازند، در صورتی که اگر مشکل تغذیهای خاصی نداشته باشید، استفاده از این مکملها برای شما بی فایده است و در این خصوص: رعایت یک رژیم غذایی متناسب کفایت میکند.