کینوا چیست؟

کیاپرس /کارشناس نظارت بر مواد خوراکی معاونت غذا و دارو گفت: در سال های اخیر استفاده از کینوا در ایران افزایش یافته است ،این دانه در رنگ های سفید، قرمز و سیاه وجود دارد و از برگ های جوان کینوا به عنوان سبزی تازه یا پخته استفاده می شود ولی محصول اصلی این گیاه، دانه آن است که دارای ارزش غذایی بالایی است.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مهندس صبا حضرتیان گفت: دانه کینوا یک شبه غلات با قدمتی ۵۰۰۰ ساله است. خوشبختانه در سال های اخیر کشت این بذر در ایران نیز شروع شده است ، کینوا معروف به خاویار گیاهی و برنج اینکا است و به خاطر خواص فوق العاده اش به آن مادر همه ی دانه های خوراکی می گویند.

مهندص حضرتیان گفت: کینوا منبع خوبی از ویتامین هایی مانند B1 ، B2 ، B6 ، B9 ، مواد معدنی مانند کلسیم، آهن،منیزیم، فسفر ، روی و اسیدهای چرب امگا ۳، امگا۶ ، امگا ۹ ، پروتئین و فیبر و سایر ترکیبات مغذی است.

به گفته وی کینوا با دارا بودن اسید آمینه های ضروری لیزین و متیونین که غلات و حبوبات دچار کمبود آن هستند،می تواند پروتئین کامل بدن را تامین کند و به رفع مشکل سوء تغذیه کمک کند.

وی تاکید کرد: عدم وجود گلوتن در آرد این دانه آن را برای مصرف بیماران سلیاکی و کسانی که به گلوتن حساسیت دارند نیز امکان پذیر نموده است.

مهندس حضرتیان خاطرنشان ساخت: تعدادی از مطالعات نشان داده است که مصرف کینوا ممکن است خطر بیماری های قلبی و عروقی، چاقی، دیابت و سرطان را کاهش دهد. از این رو فراتر از عملکرد تغذیه ای ، این گیاه در ارتقای سلامت و جلوگیری از ایجاد بیماریها نیز نقش دارد.

  • اخبار مرتبط

    • فروردین 31, 1404
    بیماری های واگیر در سنین پایین هم به موضوع جدی تبدیل شده است.

    اختصاصی – کیاپرس/رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه بیشتر مسئله ای که سلامت جامعه به خطر می اندازد بیماری های غیر واگیر است، گفت : سن بیماران غیر واگیر در کشور کاهش پیدا کرده است. دکتر باقر لاریجانی در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس اظهار داشت: در سنین پایین هم بیماری واگیر از جمله دیابت به موضوع جدی تبدیل شده است. وی با اشاره به اینکه ما در ایران حدود ۱۰ میلیون دیابتی داریم، افزود: تعداد…

    • فروردین 31, 1404
    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    کیاپرس/معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر نقش عوامل بیرونی و مشکلات به‌جا مانده از گذشته در حوزه غذا و دارو، گفت چند نرخی بودن ارز موجب تولید رانت شده و سازمان غذا و دارو باید نقش اصلی در تخصیص ارز ایفا کند تا شفافیت و کارآمدی در زنجیره تأمین سلامت برقرار شود. به گزارش کیاپرس از ایفدانا، دکتر ایروان مسعودی‌اصل در جلسه مشترک با رئیس و مدیران سازمان غذا و دارو با تأکید بر جایگاه راهبردی این سازمان در نظام…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    بیماری های واگیر در سنین پایین هم به موضوع جدی تبدیل شده است.

    بیماری های واگیر در سنین پایین هم به موضوع جدی تبدیل شده است.

    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسید

    سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسید

    فروش داروهای یخچالی در فضای مجازی، تهدیدی برای سلامت عمومی است

    فروش داروهای یخچالی در فضای مجازی، تهدیدی برای سلامت عمومی است

    نظام آزمایشگاهی امسال هم از ارز ترجیحی استفاده می کند

    نظام آزمایشگاهی امسال هم از ارز ترجیحی استفاده می کند

    پژوهشگاه ابن سینا سمینار کشوری تازه های مدیریت نوین در آزمایشگاه پزشکی را برگزار می کند

    پژوهشگاه ابن سینا سمینار کشوری تازه های مدیریت نوین در آزمایشگاه پزشکی را برگزار می کند
    enemad-logo