کیاپرس/ در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما مصطفی نادری جراح چشم پزشک، فوق تخصص قرنیه و عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه الله در خصوص اهمیت معاینات دوره ای چشم به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سؤال که از چه سنی معاینات چشم پزشکی آغاز می شود؟، گفت: معاینات کامل نوزادان (از جمله آب مروارید و آب سیاه) به محض تولد، توسط متخصص اطفال انجام میشود. شناسایی این نوع اختلالات چشمی، از جمله تنبلی چشم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا با تشخیص به موقع و اقدامات درمانی، از عیوب انکساری آینده چشم جلوگیری شود.

وی افزود: افراد باید از ۴۰ سالگی به بعد، هر ساله توسط چشم پزشک مورد معاینه قرار گیرند. یک نوع آب سیاه به نام زاویه دار باز در سن ۴۰ سالگی احتمال بروز دارد که با افزایش سن، میزان ابتلا به آن نیز بیشتر می‌شود به طوری که در ۷۰ سالگی میزان ابتلا به آن ۷ درصد گزارش شده است.(ده برابر احتمال ابتلا در ۴۰ سالگی)

نادری تاکید کرد: معاینات دوره‌ای چشم نه تنها برای سلامت چشم بلکه برای تشخیص انواع دیگری از بیماری‌ها، از جمله: دیابت، تومور مغزی و…، انجام می‌شود. بیماری دیابت بر تمامی عروق بدن به خصوص عروق چشم چنان تاثیر منفی می‌گذارد که گاهی معاینات چشم پزشکی، تشخیص بیماری دیابت را برای اولین بار امکان پذیر می‌سازد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که در افراد مبتلا به دیابت، یک بار معاینه چشم پزشکی در سال کافی است؟، گفت: این افراد بر اساس شدت بیماری و میزان کنترل آن، به بیش از سالی یک بار معاینه چشم پزشکی نیاز دارند. این فوق تخصص قرنیه در خصوص پیر شدن یا چروکیدگی شبکیه گفت: این بیماری در اثر کهولت سن ایجاد میشود و به خصوص در مناطق گرم که تابش نور آفتاب زیاد است، بیشتر دیده میشود. در این بیماری سلول‌های شبکه از بین می‌روند که متاسفانه درمان قطعی ندارد، البته مصرف ویتامین‌هایی مانند لوتئین، سیر این بیماری را کندتر می‌کند، در این خصوص, یک سری آمپول‌ها نیز توسط جراح و متخصص چشم، داخل شبکیه تزریق می‌شود.

کارشناس برنامه با بیان این مطلب که پیوند قرنیه سال‌هاست در کشور انجام می‌شود، ادامه داد: پیوند سلول‌های بنیادی شبکیه، امید دیگر درمان این ببیماری است که در حال حاضر درطی مرحله تحقیق و آزمایش است.

نادری در پاسخ به این سوال که برای جبران صدمات ناشی از نور وسایل الکترونیکی از جمله موبایل و صفحه کامپیوتر چه باید کرد؟، گفت: طبق یک قانون علمی: در هر ۲۰ دقیقه نگاه به مانیتور، ۲۰ ثانیه به فاصله ۲۰ متری خود نگاه کنید و هر ۴۵ دقیقه که با مانیتور کامپیوتر کار میکنید، از جای خود بلند شوید تا وضعیت نشستن شما اصلاح گردد و به ستون فقرات و گردنتان آسیب کمتری وارد شود.

وی همچنین ادامه داد: کار با موبایل در تاریکی به شدت به سلول‌های شبکیه آسیب می‌رساند که به دنبال آن، کاهش دید به وجود خواهد آمد، وی هشدار داد: از نگاه کردن به صفحه تلفن همراه، در تاریکی پرهیز کنید.

اشتراک این خبر در :