برای داشتن قلب سالم چه باید کرد؟
اختصاصی – کیاپرس/پزشکان به مردم توصیه می کنند که با اقداماتی مانند داشتن رژیم غذایی سالم ، تحرک بدنی به اندازه کافی، پرهیز از غذاهای چرب و آماده و همچنین ترک دخانیات مراقب قلب خود باشید، به عبارتی این اقدامات مهمترین راهکارها برای سالم ماندن قلب است.
«۷ مهر ماه، مصادف با ۲۹ سپتامبر» به روز جهانی قلب نامگذاری شده و این موضوع فرصت بسیار ارزشمندی است تا مردم نسبت به عوامل خطر بیماری قلبی عروقی، مراقبت بهتر و سالمتر از این عضو بدن، آگاهی بیشتری پیدا کنند.
بهمین مناسبت، پای صحبت های دکتر سام زراعتیان نژاد فوق تخصص جراحی قلب و عروق نشستیم تا از توصیه های ارزشمند ایشان برای سلامت این عضو مهم بهره مند شویم.
زراعتیان نژاد در پاسخ به این سوال که شایع ترین بیماری قلب و عروق چیست؟ گفت: عروق کرونر شایع ترین بیماری اکتسابی، قلبی است.
وی با اشاره به اینکه این بیماری به علت رسوب خون در عروق ایجاد می شود، افزود: تعداد بیماران عروق کرونر در کشور در حال افزایش است.
فوق تخصص جراحی قلب و عروق، عدم فعالیت به اندازه کافی و تغییر رژیم غذایی را از مهمترین علل ابتلا به این بیماری اعلام کرد و گفت: رژیم ما از غذاهای پر از فیبر به غذایی پر از مواد شامل چربی تغییر یافته است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این بیماری در برخی نقاط شیوع بیشتری دارد، گفت: بله، در برخی نقاط که رژیم غذایی آنها گوشت و غذاهای چرب است، این بیماری شیوع بیشتری دارد. همچنین مناطقی که دخانیات و مواد مخدر بیشتر مصرف می کنند، این بیماری شیوع بالاتری دارد.
فوق تخصص جراحی قلب و عروق تاکید کرد که شیوع بیماری عروق کرونا با مصرف سیگار، ارتباط مسقیم دارد.
وی در پاسخ به این سوال که این افراد چه علائمی را مشاهده کردند به پزشک مراجعه کنند، گفت: درد در قفیه سینه و تنگی نفس مهمترین علامت است که با مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: دردهایی که بیشتر از ۵ دقیقه به طول بکشد و به دست سمت چپ شان بزند و ماهیت فشاری داشته باشد را باید اهمیت داد.
وی اظهار داشت: این بیماری هم قابل پیشگری است. با استفاده از مصرف رژیم های غذایی سالم، کاهش وزن، تحرک بدنی به خصوص پیاده رویی می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
وی افزود: با انجام کاری مانند مصرف رژیم غذایی سالم ، ورزش کردن و پرهیز از مصرف غذاهای چرب به پیشگیری از این بیماری کمک کنید.
وی به مردم توصیه کرد که فعالیت ورزشی منظم حداقل ۳ تا ۵ بار در هفته (حداقل ۳۰ دقیقه ) داشته باشید و از مصرف غذاهای آماده و فست فود پرهیز کنند و استعمال دخانیت را کاملا قطع کنید.
وی تاکید کرد: حتی مصرف یک نخ سیگار می تواند ریسک خطر ابتلا را افزایش دهد. با قطع سیگار ریسک بیماری های ریه ممکن است ثابت بماند اما بیماری قلبی به راحتی کاهش پیدا می کند.