باید و نبایدهای بیماری آنفلوآنزا

کیاپرس /با توجه به در پیش بودن فصل سرما و شیوع بیماری های فصلی توجه به نکاتی برای در امان ماندن از بیماریهای شایع ویروسی به ویژه آنفلوانزا ضروری و موضوعی است که نباید از آن غفلت کرد.

به گزارش کیاپرس از خبرگزاری ایرنا، با آغاز فصل سرما بیماری های نظیر سرماخوردگی و از همه مهمتر آنفلولانزا در کشور به خصوص در مناطق سردسیری مانند استان زنجان نیز شیوع بیشتری می یابد و در این زمینه متخصصان امر معتقدند به کارگیری نکات و توجه به مسائلی می تواند آنان را از ابتلا به چنین بیماری هایی مصون نگه دارد.

آنفلوانزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آب ریزش بینی، گلودرد و سرفه بروز می کند.

در این بیماری، سرفه اغلب شدید و برای مدتی ادامه می یابد ولی سایر نشانه های بیماری بعد از ۲ تا هفت روز خود به خود بهبود می یابد.

با توجه به اهمیت این موضوع خبرنگار ایرنا با دکتر مشهود تقی لو معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت و گو کرده است:

ایرنا:با توجه به فرارسیدن فصل سرد سال آیا با شیوع ویروس آنفلوانزا روبه رو هستیم یا ویروس دیگری شایع شده است؟

علاوه بر چرخش ویروس کووید ۱۹- ویروس آنفلوانزا هم در جامعه در گردش است و این موضوع بیانگر لزوم توجه عموم مردم به این موضوع مهم است.

در زمان حاضر بیماری آنفلوآنزا ویروس نوع A و B در استان شایع بوده، ولی ویروس غالب آنفلوانزای نوع A است، موارد به صورت تک گیر مشاهده می شود و همه گیری هنوز مشاهده نشده است.

ایرنا: این بیماری بیشتر کدام گروه سنی را درگیر می کند؟ آیا کودکان نیز به این بیماری مبتلا می شوند؟

بیماری های حاد تنفسی همه گروه های سنی و جنسی را درگیر می کند ولی در حال حاضر بیشترین موارد بستری مثبت از نظر کرونا در گروه سنی بالای ۱۵ سال است.

موارد مثبت آنفلوانزا بیشتر در بخش های سرپایی در مراکز بهداشتی درمانی شناسایی می شوند و شدت بیماری در افراد دارای بیماری زمینه ای شدیدتر است.

کودکان نیز در معرض ابتلا به این بیماری ها هستند و تفاوتی با سایر گروه‌های جامعه ندارند، کرونا در کودکان به شکل خفیف تا متوسط بروز می کند ولی آنفلوانزا می تواند شدید باشد.

ایرنا: هم اکنون وضعیت بیماری های فصلی استان به چه صورت است؟

با توجه به سرد شدن هوا بار مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستانها مقداری افزایش داشته و نسبت به تابستان موارد بستری افزایش کمی داشته است. ولی شدت آن زیادی نیست.

ایرنا: چه گروههای واجد شرایط دریافت واکسن آنفلوانزا هستند؟

همه افراد بالای ۶ ماه می توانند این نوع واکسن را دریافت کنند، ولی دریافت واکسن کودکان کمتر از ۶ ماه، افراد دارای سابقه واکنشهای آلرژیک شدید به واکسن آنفلوانزا منع مصرف دارند.

از طرفی گروه های با احتیاط دریافت واکسن. شامل افراد دارای حساسیت شدید به تخم مرغ، افراد دارای سابقه بیماری گیلن باره در طی ۶ هفته پس از دریافت واکسن آنفلوانزا در سالهای قبل، افراد دارای بیماری حاد متوسط یا شدید یا بدون تب، افراد مبتلا به کووید -۱۹ تا زمان رفع علائم (حداقل ۲ هفته)، افراد در تماس با موارد مثبت کووید تا زمان رفع قرنطینه فرد بیمار را در بر می گیرد.

ایرنا: با توجه به تولید واکسن آنفلوانزا در کشور آیا به اندازه کافی واکسن در اختیار هم استانی ها قرار دارد؟

واکسن های توزیع شده در خصوص بیماری آنفلوانزا در سطح استان در بخش بهداشت محدود بوده اما برای افراد در گروه اولویت اول است.

واکسن در داروخانه های بخش خصوص به میزان کافی در اختیار همشهریان قرار دارد و نکته مهم اینکه برای گروههای خاص در اولویت اول دریافت واکسن به صورت رایگان لحاظ شده است.

گروه های در اولویت دوم نیز برای دریافت واکسن باید آن را از داروخانه تهیه کنند.

ایرنا: برای تهیه واکسن نیاز به مجوز پزشک هست یا با مراجعه به داروخانه افراد هم به راحتی می توانند واکسن تهیه کنند؟

برای گروه های در اولویت اول واکسن به صورت رایگان تهیه و توزیع خواهد شد، ولی تجویز آن بر اساس اولویت طبق دستورالعمل کشوری صورت می گیرد، سایر گروه ها از طریق داروخانه های سطح شهر می توانند واکسن را تهیه کنند.

اصولا افراد دارای بیماری های زمینه ای و خاص قبل از دریافت واکسن باید با پزشک معالج خود جهت دریافت واکسن مشورت کنند.

ایرنا:در مورد آخرین وضعیت ابتلا به کرونا در استان آیا سویه های جدید این ویروس در استان مشاهده شده است یا خیر؟

وضعیت کرونا در استان به شکل تک گیر می باشد و هنوز به شکل همه گیری شایع نشده است، تاکنون سویه های جدید ویروس کرونا در استان شناسایی نشده است.

تعداد موارد بستری مشکوک ناشی از کرونا از ابتدای مهر امسال تا کنون چهار مورد، موارد مثبت بستری کرونا یک مورد، تعداد فوت بستری کرونا یک مورد و افراد درحال درمان بستری در بیمارستان ولی عصر(عج) ۲ مورد با نتیجه کووید منفی وجود دارد.

  • اخبار مرتبط

    • تیر 14, 1404
    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

    • تیر 14, 1404
    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟  کیاپرس: یک متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با بیان نکاتی کلیدی برای حفظ سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی، بر اهمیت توجه به جسم و روان این بیماران تأکید کرد. به گزارش کیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر رضا روان‌پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی گفت: مراقبت از سلامت جسم و روان، به‌ویژه برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی، اهمیت زیادی دارد. استرس شدید می‌تواند سلامت این بیماران را به‌طور…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
    enemad-logo