تنگی نفس علامت هشدار دهنده بیماری آنفولانزا است

کیاپرس /دانشیار گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: علیرغم تبلیغات منفی، براساس مطالعات گسترده در این حوزه دریافت واکسن آنفولانزا موجب کاهش عوارض بیماری می شود.

دکتر حمیدرضا نادری، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه همزمان با شروع فصول سرد شاهد بروز عفونت های تنفسی هستیم و درصدی از این بیماران با توجه به علائم بالینی مبتلا به آنفولانزا هستند ، خاطر نشان کرد: در واقع تفاوت بین بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا تب و بدن درد است که عموما در بیماریهای مانند آنفولانزا و کرونا این حالت برای بیمار رخ می دهد.

وی ادامه داد: در سرماخوردگی بیمار بیشتر دچار سوزش و خارش گلو و عطسه و سرفه است اما در بیماران مبتلا به آنفولانزا یا کرونا بیمار تب بالا و بدن درد را نیز تجربه می کند و از آنجایی که سرایت بیماری آنفولانزا فرد به فرد رخ می دهد یک فرد می تواند خانواده خود را درگیر بیماری کند.

دکتر نادری با اشاره به اینکه مسئله مهم در درمان بیماری آنفولانزا این است که درمان علامتی برای کاهش عوارض انجام می شود و بیشتر بیمار توصیه به استراحت، مصرف مایعات و استفاده از مسکن و تب بر می شود، تاکید کرد: باید توجه داشت هر بیماری که ترشح سینوسی دارد نباید آنتی بیوتیک مصرف کند.

وی تصریح کرد: بیماران مبتلا به آنفولانزا بهتر است در سه روز ابتدایی ابتلا در منزل استراحت کنند و تا زمان کاهش عوارض بیماری برای جلوگیری از شیوع بیماری از ماسک استفاده کنند .

دکتر نادری خاطرنشان کرد: علائم خطری در خصوص بیماری آنفولانزا وجود دارد که باید به آن توجه کرد که از آن جمله می توان به طولانی شدن بیماری بیش از ۵ روز ، غلیظ شدن اخلاط، تب ، سرفه خلط دار و خلط خونی ، تنگی نفس ، احساس نرسیدن هوا ، تنفس های سریع و کوتاه اشاره کرد که در صورت مشاهده این علایم حتی قبل از ۵ روز نیز بیمار باید برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به اینکه علیرغم تبلیغات منفی واکسن آنفولانزا براساس ویروس کشته شده آنفولانزا ساخته می شود و می توان با دریافت واکسن آنفولانزا از ابتلا به نوع شدید بیماری جلوگیری کرد، گفت: تمام واکسن های موجود در بازار، ۴ نوع آنفولانزای شایع را پوشش می دهند و تا حدودی از ابتلا نوع شدید بیماری جلوگیری می کنند.

عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه استفاده از واکسن آنفولانزا به دلیل اینکه ویروس کشته شده است برای مادران باردار سه ماه سوم ، بیمارانی که کورتون مصرف می کنند، کودکان و بیماران دیالیزی و شیمی درمانی هیچ مشکلی ایجاد نمی کند، گفت: دریافت واکسن برای کودکان زیر ٩ سال نیز اگر برای بار اول واکسن آنفولانزا دریافت می کنند، دو نوبت به فاصله یک ماه واکسن دریافت کنند و برای کودکان شش ماه بالا تر نیز می توان از واکسن استفاده کرد ، علاوه براین بهتر است مادران باردار و افراد زیر ١٨ سال از واکسن فرانسوی و هلندی بهره بگیرند.

دکتر نادری بیان کرد: در گذشته برای تزریق واکسن آنفولانزا به کودکان نصف دز استفاده می شد این در حالی است که بنا بر تحقیقات موجود دریافت دز کامل واکسن آنفولانزا در کودکان مشکلی ایجاد نمی کند.

وی گفت: در اکثر موارد بیماری آنفولانزا خود محدود شونده است اما در برخی از اوقات این بیماری به شکل حاد در افراد جوان و بدون بیماری زمینه ای رخ می دهد بنابراین در صورت طولانی شدن بیش از ۵ روز بیماری و یا بروز علائمی مانند تنگی نفس، افزایش اخلاط، خلط خونی و تب حتی قبل از۵ روز حتما باید به پزشک معالج مراجعه کنید.

  • اخبار مرتبط

    • تیر 14, 1404
    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

    • تیر 14, 1404
    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟  کیاپرس: یک متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با بیان نکاتی کلیدی برای حفظ سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی، بر اهمیت توجه به جسم و روان این بیماران تأکید کرد. به گزارش کیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر رضا روان‌پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی گفت: مراقبت از سلامت جسم و روان، به‌ویژه برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی، اهمیت زیادی دارد. استرس شدید می‌تواند سلامت این بیماران را به‌طور…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
    enemad-logo